Ceļazīmi uz Prāgas strītbolu izcīna "Baltic Casting Agency BT"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Ghetto Basket" 16. jūnija posmā Rīgā, "Grīziņkalna skeitparkā" galveno balvu - braucienu uz Prāgas starptautisko turnīru strītbolā - izcīnīja "Baltic Casting Agency BT", kas finālā ar 15:12 pārspēja "Kaijasenergy.lv". Kopumā startēja 121 komanda.

"Ghetto Basket" vecākajā grupā tika izspēlēta šīs vasaras pirmā no lielajām balvām - apmaksāts brauciens uz tradicionālo "Prague International Streetball Cup", kas 2. un 3. jūlijā notiks Prāgas centrā. Lai padarītu sacensības spraigākas un mazāk prognozējamas, vasaras ranga spēcīgākās 16 komandas tika izliktas katra savā apakšgrupā, taču izlozētā secībā.

Līdz ar to jau 1/16 finālā uz "šaurās takas" satikās ranga abas spēcīgākās komandas - Jelgavas "Armet" un Rīgas "Kaijasenergy.lv". Ar precīziem tālmetieniem "Kaijas" vispirms nokautēja sāncenšus (10:2), bet tad gandrīz pieļāva brīnuma notikšanu, ielaižot sešus punktus pēc kārtas. Punktu mačam gan izdevās pielikt tieši "Kaijasenergy.lv".

Līdzīgas spriedzes un kvalitātes mačs notika arī astotdaļfinālā, kur sezonas trešais spēcīgākais kvartets "Mazais" (Mārtiņš Motivāns, Artūrs Kramiņš, Oskars Rusmanis, Artūrs Dušelis) tomēr piekāpās "Baltic Casting Agency BT", kas savainotā Raita Liepas vietā ierindā bija iekļāvuši Kristeru Zeidaku.

Cīņā pār iespaidīgo balvu sparīgi iesaistījās arī komandas ar mazāk slaveniem, taču ne mazāk meistarīgiem strītbasketbolistiem. Pusfinālos tomēr pārāki bija pieredzējušākie spēlētāji - "Baltic Casting Agency BT" uzvarēja "Young Guns", "Kaijasenergy.lv" - "Akelu kļūdījās".

Izšķirošajam mačam par ceļazīmi uz Prāgu nedaudz vairāk spēku bija saglabājuši Zeidaks ar komandas biedriem, jo "Kaijām" šoreiz pietrūka līdzvērtīgu maiņu iespējas - darbā aizņemtā Rolanda Brenča vietā šoreiz spēlēja BK "Ventspils" menedžeris Roberts Caucis, kurš vienīgi epizodiski iesaistījās cīņā. "Baltic Casting Agency BT" uzvarēja ar 15:12.

Pirmo reizi notika spēles arī preses komandām, kuru pulkā īpašu uzmanību izraisīja LNT trio - kopā ar sporta žurnālistiem Edgaru Barbaku un Lauri Lizbovski cīņās devās laika ziņu speciālists Kristaps Tālbergs, demonstrējot lielisku driblu un caurgājienu tehniku. Nav šaubu, ka vēl šovasar varētu notikt "Ghetto Basket" balvas izcīņa preses grupā.

Trīspunktnieku konkursa finālā iekļuva Uģis Kasparāns un Spartaks Gilucis, kuri vairākās papildus kārtās tā arī nespēja noteikt uzvarētāju. Tika izmēģināti gan metieni ar kreiso roku, gan ar divām rokām no apakšas. Galu galā metienos no sēdus stāvokļa Gilucis bija pārāks.

Nākamajā nedēļā "Ghetto Games" pasākumi nenotiks, dodot iespēju spēlētājiem izbaudīt svētkus. Pēc tam Ghetto vasara turpināsies 29. jūnijā ar "Ghetto Football" un 30. jūnijā ar "Ghetto Basket" Rīgā. Savukārt 2. jūlijā nākamais "Ghetto Basket" izbraukuma posms - Saulkrasto "Koklītēs" pilsētas svētku ietvaros.

16. jūnija "Ghetto Basket" laureāti:

1994. gadā dzimušie un vecāki vīrieši

1. "Baltic Casting Agency BT" (Nauris Liepiņš, Kristers Zeidaks, Mārtiņš Liepa, Valts Dambergs)

2. "Kaijasenergy.lv" (Andis Cīrulis, Sandis Silavs, Mārtiņš Kravčenko, Roberts Caucis)

3. "Akela kļūdījās" (Atis Antons, Kristiāns Šmits, Jānis Strauts, Helmuts Lejnieks)

4. "Young Guns", 5. - 8. "Kripata", "Kūsiņā iekšā", "Pussylounge.lv", "Vāts".

1995. gadā dzimušie un jaunāki zēni

1. "Man patīk stroķi" (Alberts Jānis Liepiņš, Modris Gundegs, Matīss Čaupjonoks)

2. "Wonderman" (Armands Dišlers, Romio Mellahs, Vilhelms Karlsons, Renārs Stačevics)

3. "Rolis tankā" (Gundars Šliseris, Rolands Freimanis, Gustavs Balams, Gvido Kārlis Škuburs)

Sievietes

1. "Persiki" (Ieva Vītola, Ieva Malkevica, Dina Rozenberga)

2. "Džonijs" (Jolanta Aldersone, Ieva Jundase, Elīna Gavare)

3. "Zvēri" (Laura Lapsa, Ieva Jansone, Linda Sarja)

1999. gadā dzimušie un jaunāki bērni

1. "Jelgavas gangsteri" (Maksims Kusko, Rolands Opaļevs, Rainers Ivars Dzenis, Pāvils Vuškāns)

2. "Žurkas burkā" (Reinis Brikmanis, Francis Gustavs Lācis, Edvards Bukovskis)

3. "Iecava" (Kristers Kreicšteins, Kārlis Ozoliņš, Emīls Špīss, Rihards Mežsargs)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu