Rokenrola slavas zālē izstāda Gāgas jēlās gaļas kleitu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenā amerikāņu popzvaigznes Lēdijas Gāgas (Lady Gaga) kleita no jēlas gaļas, kurā viņa bija ieradusies uz pagājušā gada MTV mūzikas video balvu pasniegšanas ceremoniju, šodien atklāta publiskai apskatei Rokenrola slavas zālē un muzejā Klīvlendā.

Tērps, kuru dizaineris Frenka Fernandess darināja no liellopa gaļas, līdz šim atradās īpašā gaļai paredzētā saldētavā. Pirms transportēšanas uz muzeju kleita tika izmērcēta īpašās ķimikālijās un pēc tam izžāvēta.

Rokenrola slavas zāles pārstāve Margareta Trešere atklāja, ka izžūstot kleita kļuva līdzīga tumšai, kaltētai liellopu gaļai, tādēļ tā tika nokrāsota, lai atkal izskatītos "svaiga". Viss šis process aizņēma vairākus mēnešus.

Kleita ir izstādīta ekspozīcijas "Women Who Rock: Vision, Passion, Power" ("Sievietes rokmūzikā: iztēle, kaisle, spēks") ietvaros, kuru iespējams apskatīt līdz 2012.gada februārim.

Foto: AP/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu