«Totaldobže» notiks improvizācijas un autormūzikas vakars

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

26.jūnijā «Totaldobže» mākslas centrā norisināsies improvizācijas un autormūzikas vakars, kurā piedalīsies avangarda mūziķis Aleksandrs Markvarts no Krievijas un dziedātāja, dziesmu autore Elizabete Balčus no Latvijas.

Koncerts solās būt īpašs, jo tā laikā atsevišķi izskanēs abu mākslinieku savstarpēji atšķirīgie autormūzikas priekšnesumi, ko vienlaikus papildinās otra improvizēts pienesums tajā, informē koncerta rīkotāju «ULVE Agency» pārstāvji.

Markvarts ir avangarda mūziķis, dažādu teātra projektu dalībnieks, koncertu un festivālu organizators no Sibīrijas apgabala. Viņš ir multiinstrumentālists, kurš savā mūzikā izmanto ģitāru, padomju laika sintezatoru, bungmašīnu un netradicionālus instrumentus. Viņa muzikālās darbības lokā ietilpst dažādi žanri - no radikālas brīvas improvizācijas, trokšņu mūzikas un pankroka līdz minimālisma tehno un postfolkam. Viņš ir arī vairāku grupu dalībnieks.

Savukārt Balčus ir mūziķe, dziedātāja un dziesmu autore no Rīgas. Viņa rada ilustratīvu mūziku, kas piestāvētu animācijas filmai, jo viņas radītajai mūzikai ir raksturīgas sapņainas melodijas, plašs vokāls un orķestrāli instrumenti. 2011.gadā izdots Balčus debijas mazalbums «Wooden Horse», kas mūzikas kritiķu un apskatnieku vidū izpelnījās augstu atzinību un «Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvā» uzvarēja nominācijā «Labākā debija».

Koncerts «Totaldobže» mākslas centrā sāksies plkst.20.

Alexander Markvart @ URBAN POETRY festival from Totaldobže Art Centre on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu