Eksprezidentu portreti Rīgas pils ugunsgrēkā nav cietuši (58)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Visu bijušo Latvijas Valsts prezidentu portreti Rīgas pils ugunsgrēkā nav cietuši, sacīja Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Eksprezidentu portreti, kas rotāja Ģerboņu zāles sienas, līdz Rīgas pils rekonstrukcijas un restaurācijas beigām tika uzglabāti šajā ēkā, bet citā telpā.

Pēc ugunsgrēka portretiem nekas nekait un tie nelaimē nav cietuši,

apstiprināja Krapāne.

Pirms Rīgas pils rekonstrukcijas un restaurācijas sākuma Ģerboņu zāles sienas rotāja Latvijas valsts iepriekšējo četru prezidentu - Jāņa Čakstes, Gustava Zemgala, Alberta Kvieša un Kārļa Ulmaņa - portreti, kurus 1995.gadā pēc fotoattēliem gleznojis mākslinieks Roberts Muzis. 1999.gadā Latvijas pirmā neatkarības perioda prezidentu portretiem tika pievienots mākslinieka Miervalda Poļa gleznotais Gunta Ulmaņa portrets un 2007.gadā - Vairas Vīķes-Freibergas portrets. 2012.gada nogalē tapis mākslinieka Rituma Ivanova bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera portrets, kurš kopā ar citu eksprezidentu portretiem gaidīja, kad tas varēs tikt izstādīts Rīgas pilī.

Ugunsgrēkā, kas Rīgas pilī plosījās naktī uz 21.jūniju, visvairāk cietusi Baltā zāle, kuras pārsegums ir pilnībā sadedzis. Kopumā uguns nopostījusi pili 3200 kvadrātmetru platībā.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu