Jahta «Spaniel» devusies ceļā uz «The Tall Ship Races 2013» regati

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 25. jūnijā, Latvijas jahta «Spaniel» devās ceļā uz Orhūsu Dānijā, lai piedalītos starptautiskajā mācību burinieku un jahtu regatē «The Tall Ships Races 2013».

No Andrejostas jahtu «Spaniel» un tās komandu ceļā pavadīja Uģis Kalmanis, Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes priekšsēdētājs, Juris Radzevičs, Rīgas pilsētas izpilddirektors, kā arī Ježijs Mareks Novakovskis, Polijas vēstnieks Latvijā.

Savukārt rūpes par drošu jahtas dalību regatē ir uzņēmusies apdrošināšanas sabiedrība «BTA Insurance Company» SE, kuras valdes loceklis Oskars Hartmanis jahtas kapteinim Gunāram Šteinertam dāvināja jahtas apdrošināšanas polisi ar apdrošinājuma summu 110 000 USD.

Oskars Hartmanis, «BTA Insurance Company» SE valdes loceklis: «Burāšana ir komandas darbs, katram jāzina savi pienākumi un atbildība, bet mēs esam uzņēmušies rūpes, lai jahtas «Spaniel» komanda varētu burāt, neraizējoties par ikdienišķām lietām, un visas domas veltīt uzvaras izcīņai. Šogad ne atbalstām jahtu «Spaniel», bet dāvājam svētku sajūtu ikvienam Rīgas iedzīvotājam un apmeklētājam, sniedzot iespēju piedalīties grandiozajos burāšanas svētkos, kas šogad piestās arī Rīgā. BTA dāvina Rīgas pasākumu organizatoru civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu 10 miljonu eiro apmērā. Šis dāvinājums ir nodrošinājis, ka Rīgas pilsēta ir izpildījusi vienu no sešiem obligātajiem kritērijiem, lai ierindotos šā gada regates pieturas vietu sarakstā.»

BTA apdrošina jahtas «Spaniel» dalību starptautiskajā regatē jau 15. gadu. Apdrošināšanas polisē iekļauta jahtas korpusa, dzinēja apdrošināšana, kā arī jahtas īpašnieka civiltiesiskā atbildība par trešajām personām nodarītiem zaudējumiem.

Pagājušā gada regates trešajā posmā jahta iekļuva spēcīgā vētrā, uz 8 metrus augsta viļņa «Spaniel» tika sagāzta uz labo bortu ar mastu līdz ūdenim. Divi komandas locekļi ar vilni bija izmesti aiz borta, bet, pateicoties drošības noteikumu ievērošanai, komandas dalībniekiem izdevās palīdzēt saviem kolēģiem ātri nokļūt atpakaļ uz jahtas bez nopietnām traumām vai ievainojumiem.

Jahta «Spaniel» kopš 1998. gada ir vienīgā jahta šajā regatē, kas izcīnījusi 17 godalgotas vietas savā klasē, tajā skaitā 7 pirmās vietas. «Spaniel» regatē sacentīsies ar citām C klases jahtām.

«The Tall Ship Races 2013» šogad notiks no 4. jūlija līdz 6. augustam maršrutā Orhūsa (Dānija) – Helsinki (Somija) – Rīga – Ščecina (Polija). No šā gada 25. līdz 28. jūlijam Rīga kļūs par vienu no četrām prestižās jahtu regates «The Tall Ship Races» pieturas ostām.

Šī ir viena no lielākajām starptautiskajām jahtu regatēm pasaulē. To apliecina arī kuplais apmeklētāju pulks – saskaņā ar organizatoru sniegto informāciju, «The Tall Ship Races» ir otrs apmeklētākais pasākums aiz olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu