Pakistānā arestē "bin Ladena nodevējus"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pakistānas izlūkdienesti arestējuši piecus informatorus, kuri ASV Centrālās Izlūkošanas pārvaldei (CIP) esot slepeni piegādājuši informāciju pirms reida, kurā nogalināts "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens, ziņo "Daily Telegraph".

ASV mediji ziņo, ka arestēto vidū ir kāds Pakistānas armijas majors. Viņu tur aizdomās par bin Ladena īpašumā esošo automašīnu reģistrāciju numuru atklāšanu CIP.

Pakistānā par bin Ladena operāciju joprojām valda pretrunīgas emocijas - Pakistānas varas iestādēm bin Ladenu ilgstoši neizdevās "pamanīt" dzīvojam militārajā pilsētiņā netālu no galvaspilsētas, ASV operācijas detaļas no Pakistānas, kuru līdz šim dēvējusi par tuvu sabiedroto, turēja slepenībā. Tāpat daļa iedzīvotāju pret nogalināto bin Ladenu jūt zināmas simpātijas un lojalitāti.

Tikmēr ASV likušas manīt, ka vismaz daļai Pakistānas varas iestāžu darbinieku bija informācija par "Al Qaeda" līdera gaitām, ar ko tie nedalījās ar Ameriku. Oficiāli Pakistāna noliegusi, ka tās rīcībā bijusi jebkāda informācija par bin Ladena atrašanās vietu. Taču Pakistānas slepenā dienesta veiktie aresti liek šo paziņojumu apšaubīt.

ASV norāda, ka pēc notikušā Pakistānas izlūkdienesti no ASV vēl vairāk attālinājušies, izrādot arvien mazāku iniciatīvu sadarboties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu