«Blackhawks» hokejisti izcīna Stenlija kausu (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvēju pirmdien kļuva Čikāgas «Blackhawks» vienība, kas turnīra finālsērijas sestajā spēlē ar 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) pieveica Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Bostonas «Bruins» komandu. «Blackhawks» hokejisti sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāki ar 4-2.

Daugaviņš pēc došanās laukumā pirmajās četrās finālsērijas spēlēs pēdējiem diviem mačiem nebija pieteikts, bet «Bruins» abās šajās cīņās piedzīvoja zaudējumus. Viņa vietā abās pēdējās spēlēs laukumā tika sūtīts zviedru uzbrucējs Karls Sēderbergs.

Pirmdienas spēlē Čikāgas klubs izcīnīja uzvaru, pateicoties diviem vārtiem 15 sekunžu laikā - pirmie tika gūti cīņas priekšpēdējā minūtē, bet otrie - 59 sekundes pirms finālsvilpes. To autors bija Deivs Bolends, gūstot pamatlaika vēlākos uzvaru nesošos vārtus Stenlija kausa finālsērijas pēdējo spēļu vēsturē.

Bostonas klubs NHL finālā spēlēja otro reizi trīs gadu laikā. 2011.gadā vienība spēja iegūt galveno trofeju.

Tikmēr «Blackhawks» Stenlija kausu pēdējo reizi ieguva 2010.gadā. Pirms tam klubs bez trofejas izcīnīšanas bija palicis 48 gadus.

Sezonas pirmo pusi Daugaviņš pavadīja Otavas «Senators» rindās, bet martā «Bruins» viņu izvēlējās no neaizsargāto spēlētāju saraksta. Abu klubu rindās regulārajā čempionātā viņš šosezon 25 spēlēs guva vienus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -8 un nopelnot deviņas noraidījuma minūtes. Savukārt sešās Stenlija kausa spēlēs latvietis palika bez rezultativitātes punktiem, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -1 un divas soda minūtes.

Ar Bostonas klubu latvieti saista līgums līdz šīs sezonas beigām. Tam noslēdzoties, Daugaviņš kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

Pasaules spēcīgākajā līgā Daugaviņš līdz šim kopumā aizvadījis 98 spēles, kurās viņa kontā seši vārti un deviņas rezultatīvas piespēles.

Latvijas hokejisti iepriekšējo reizi finālsērijā sacentās tieši 2010.gadā, kad Filadelfijas «Flyers» komanda ar Oskaru Bārtuli ierindā sešos mačos piekāpās «Blackhawks».

Daugaviņš ir ceturtais latviešu hokejists, kurš devies laukumā NHL Stenlija kausa izcīņas finālā.

Šajā tūkstošgadē Latvijas hokejisti NHL finālā spēlējuši vēl divas reizes. 2002. gadā Artūrs Irbe līdz kausam nespēja aizvest Karolīnas «Hurricanes» vienību. Toreiz sezonas pirmo pusi šajā klubā aizvadīja arī vēl viens latvietis Sandis Ozoliņš, kurš gadu vēlāk līdz Stenlija kausa finālam tika ar Anaheimas «Mighty Ducks» (tagad «Ducks») komandu.

Tikai aizsargs Sandis Ozoliņš ir vienīgais latvietis, kuram izdevies izcīnīt šo slaveno trofeju. Tas Ozoliņam 1996. gadā izdevās ar Kolorādo «Avalanche» komandu. Uz Latviju Stenlija kausu Ozoliņš tā arī neatveda.

«Bruins» Austrumu konferences finālā ar 4-0 sērijā pārliecinoši uzveica spēcīgo Pitsburgas «Penguins» vienību. Savukārt «Blackhawks» ar 4-1 Rietumu konferences finālsērijā apspēlēja pagājušās sezonas čempioni Losandželosas «Kings».

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu