Kataras emīrs nodos varu dēlam (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kataras emīrs šeihs Hamads bin Halifa al Thani otrdien gatavojas paziņot par varas nodošanu savam dēlam troņmantniekam šeiham Tamimam bin Hamadam bin Halifam al Thani.

61 gadu vecais šeihs Hamads pirmdien tikās ar valdošās ģimenes locekļiem un prominentiem Kataras sabiedrības pārstāvjiem, lai viņus informētu par savu lēmumu nodot varu dēlam, ziņoja Kataras telekanāls «Al Jazeera».

Emīra pils pirmdienas vakarā izplatītajā paziņojumā teikts, ka emīrs uzrunās tautu otrdien pulksten astoņos no rīta pēc vietējā laika, un ka otrdiena Katarā ir pasludināta par brīvdienu. Oficiālajā paziņojumā gan nekas nav minēts par to, ka emīrs plāno paziņot par varas nodošanu dēlam.

Šeihs Hamads kļuva par emīru 1995.gadā, kad apvērsumā gāza savu tēvu, kurš tobrīd atradās ārzemēs.

33 gadus vecais troņmantnieks šeihs Tamims ir Kataras Olimpiskās komitejas priekšsēdētājs, Vides un dabas rezervju padomes priekšsēdētājs, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs, kā arī padomes priekšsēdētājs vairākos valsts uzņēmumos.

Nelielajai Persijas līča valstij Katarai ir trešās lielākās dabasgāzes rezerves pasaulē.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu