Nocirstie 100 koki būvdarbu laikā Ogrē esot tā vērti (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ogrenet.lv

Ogres pilsētā turpinās «Mālkalnes apļa» būvdarbi. Plānotajā teritorijā jau ir demontēts pašreizējais asfalta segums, un tagad rit priekšdarbi jaunās pamatnes izveidei.

Ogres novada domes izpilddirektors Pēteris Špakovskis, atbildot portālam Ogrenet par masīvo koku izzāģēšanu, paskaidroja, ka zemesgabals pie degvielas uzpildes stacijas ir privātīpašums, tāpēc vienīgais risinājums bija satiksmes apļa novirzīšana vairāk uz Zilokalnu piekāji. Tieši šī iemesla dēļ arī tika nozāģēti aptuveni 80 skuju koki un 20 lapu koki. Jautājot par kokmateriāla turpmāko likteni, Špakovskis norāda, ka visi nozāģētie koki nodoti Ogres novada pašvaldības aģentūras «Mālkalne» rīcībā.

Ņemot vērā to, ka satiksmes aplim paredzēti pieci atzari, transporta kustība aplī notiks pa divām joslām. Savukārt vienā no Zilokalnu prospekta ceļa posmiem tiks izveidota jauna novietne vismaz 10 automašīnām.

Foto: ogrenet.lv

Portālā Ogrenet jau vēstījām, ka Mālkalnes prospekta un Tīnūžu ielas krustojums tiks pārveidots par lokveida krustojumu ar pieciem piebraucamiem ceļiem: Tīnūžu iela, Mālkalnes prospekts, Zilokalnu prospekts, P5 autoceļš Ulbroka-Ogre un Mežezera iela. Līdz ar lokveida kustības izbūvi ir paredzēts izbūvēt gājēju ietves un veloceliņu, lietus ūdens kanalizāciju, rekonstruēt ūdensapgādes tīklus, veikt elektrības un vājstrāvas tīklu rekonstrukciju, kā arī uzstādīt jaunu apgaismojumu. Būvdarbu beigu daļā tiks veikta apzaļumošana un iestādīti krūmi un ziedi.

Rekonstrukcijas darbus veic SIA «Binders», un noslēgtais līgums ir par Ls 644 999 (bez PVN), bet termiņš ir 6 mēneši.

Plānots, ka pēc būvdarbu pabeigšanas transporta līdzekļiem samazināsies nepieciešamība apstāties un šajā krustojumā ar augstu satiksmes intensitāti kļūs vienmērīgāka transporta plūsma, paaugstināsies krustojuma caurlaidspēju.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu