Sicīliešu filmu festivālā pieminēs Džeimsu Gandolfini

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sicīliešu filmu festivāla rīkotāji paziņojuši, ka pēc amerikāņu aktiera Džeimsa Gandolfini pēkšņās nāves viņu grasās īpaši pieminēt nākamajā sarīkojumā. Kā ziņots, televīzijas seriāla «The Sopranos» aktieris trešdien Romā nomira no sirdslēkmes. Nedēļas nogalē viņš bija plānojis apmeklēt «Tormina» filmu festivālu Sicīlijā, kur viņam tiktu pasniegta balva.

Festivāla rīkotāji sacīja, ka ziņas par 51 gadu vecā aktiera negaidīto nāvi viņus «dziļi skumdina». Taču pasākuma rīkotāji Mario Sesti un Ticiana Roka uzskata, ka Gandolfini pieminēšana izceltu viņa «talantu un karjeru».

«Viņš bija amerikāņu aktieris, kas labāk par visiem citiem spēja atveidot itāļu izcelsmes amerikāņus un viņu personības, kas pilnas kontrastu, ambīciju, sāpju un humora,» teikts paziņojumā festivāla mājaslapā. «Viņš bija zīmīgs televīzijas zelta laikmeta pārstāvis, kā arī neaizmirstams filmu aktieris.»

Itāļu ārsti 40 minūtes cīnījās par Gandolfini dzīvību. «Viņa nāves iemesls bija sirdslēkme,» sacīja Umberto I slimnīcas reanimācijas nodaļas vadītājs Klaudio Modini. Vēl nav zināms, kas to ierosināja, viņš piebilda.

Par depresijas māktā mafijas krusttēva Soprāno atveidošanu Gandolfini saņēmis trīs «Emmy» balvas un vienu «Zelta Globusa» balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu