Triatlonists apņēmies aizpeldēt no Kolkas raga uz Roņu salu (25)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ventspils triatlonists Ingus Siliņš apņēmies jūlijā aizpeldēt no Kolkas raga uz Roņu salu Igaunijā, ceturtdien informēja sportista atbalstītāji. Paveikt varoņdarbu ir pa spēkam katram no mums, nepieciešams gribasspēks un ticība, viņš uzskata.

Jāpeld vairāk nekā 38 kilometri

Siliņš šovasar iecerējis veikt unikālu peldējumu no Kolkas raga uz Roņu salu, apliecinot, ka lielus panākumus var sasniegt arī parasti cilvēki, ne tikai supervaroņi filmās. Nedaudz vairāk kā 38 kilometrus garo distanci viņš plāno nopeldēt 16 stundās, un šis būs pirmais gadījums Latvijas vēsturē, peldot tik lielu attālumu atklātā jūrā.

Trīsdesmit vienu gadu vecais ventspilnieks trīspadsmit gadus nodienējis LR Nacionālajos bruņotajos spēkos un jau trešo sezonu pārstāv Latvijas Ironman.lv komandu. Ar ironman apzīmē triatlona sacensību distanci, kurā dalībnieki peld 3,8 km, 180 km brauc ar velosipēdu un pēc tam skrien maratonu - 42 km.

Vēlas iedrošināt cilvēkus

Viņš nolēmis latiņu pacelt augstāk, galvenokārt lai pārbaudītu pats sevi, peldot 38 km stindzinošā ūdenī. Vienlaikus ar savu piemēru viņš vēlas iedrošināt jebkuru kļūt par varoni savā ģimenē.

Ar darbu un pacietību

«Mums katram galvā ir savi dēmoni, ar kuriem cīnāmies ik dienu. Manuprāt, mēs varam tos uzvarēt, vajag tikai darīt! Draugi mani sauc par traku, taču atbalsta, un vēlos arī, lai mamma lepotos ar mani. Esmu parasts latviešu džeks, kuru audzinājusi mamma, bez tēva. Savu tēvu esmu redzējis vien divas reizes mūžā - vienreiz uz ielas un otrreiz tiesā par alimentu nemaksāšanu, kur viņš skaidri un gaiši pateica - es neredzu jēgu maksāt. Visu bērnību biju resns un nevarēju ne paskriet, ne papeldēt, vēlāk daudz laika pavadīju ballējoties, taču katram no mums dzīvē pienāk brīdis, kad uzdodam jautājumu - ko tālāk? Es izvēlējos uzlabot gan savu fizisko formu, gan garīgo pasauli, sakodu zobus un darīju par spīti grūtībām un sāpēm. Šis peldējums kādam var likties kā izrādīšanās, taču vēlos parādīt savam audžudēlam:

lai kaut ko sasniegtu, ir jāiegulda darbs un jābūt pacietīgam.

Katrā no mums snauž varonis, vajag tikai mest tam izaicinājumu,» saka Siliņš.

«Šī noteikti nav izrādīšanās. Tas ir stāsts par to, kā pēc mazām, ikdienā sasniegtām virsotnēm var neapstāties un iet tālāk. Novēlam Ingum izdošanos, sniedzam atbalstu, jo vēlam, lai mammai un audžutēvam būtu lepnums un Ingum - pierādījums, ka iecerētās virsotnes ir sasniedzamas,» - Roberts Ēķis, zīmola «Everest» vadītājs.

Gatavojas divus gadus

Peldējumam Siliņš gatavojas jau divus gadus un vairakkārt piedalījies sacensībās, kur jāpeld atklātās ūdenstilpēs. Treniņi pārsvarā notiek ezeros un baseinā, taču tiek peldēts arī jūrā. Pēc tā viņš secinājis, ka lielākās grūtības, kas gaida peldējuma laikā, - fiziskais nogurums, ūdens temperatūra un sāļais ūdens. Ķermenis atdzisīs un no sāļā ūdens piepamps, tomēr, par spīti šīm grūtībām, Siliņš ir apņēmības pilns plānu realizēt līdz galam.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu