Apcietināta sieviete, kura ielēca Ventā ar bērniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ventspils tiesa piemērojusi apcietinājumu jaunajai sievietei, kura 19.jūnija naktī, visticamāk, ielēca Ventā pie Ventspils Apvedtilta, līdzi ņemot savus divus mazos bērnus. Abi puikas gāja bojā.

Ventspils tiesas priekšsēdētāja palīdze Dace Grauziņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka sievietei piemērots apcietinājums, taču sīkāku informāciju tiesa nevarot izpaust, jo lēmums par apcietināšanu pieņemts slēgtā tiesas sēdē.

Kā iepriekš informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), traģēdija notikusi 19.jūnija naktī ap plkst.3 Ventspilī pie Apvedtilta. Upē ielekušo 1986.gadā dzimušo sievieti izglābuši robežsargi, kuriem pie Apvedtilta ir atbalsta bāze ar laivu. Bērnus izglābt nav izdevies - 2010.gadā dzimušā zēna mirstīgās atliekas atrastas īsi pēc traģēdijas, bet jaunākais, 2011.gadā dzimušais zēns atrasts miris dažas stundas vēlāk.

Sākts kriminālprocess par slepkavību

Policija apstiprinājusi, ka sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 118. panta 2. daļas par slepkavību, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas. Izmeklēšana turpinās.

Kā informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga, sieviete ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Tikmēr Ventspils Sociālā dienesta vadītāja Dace Kaņepe skaidroja, ka

upē ielēkusī sieviete iepriekš bijusi depresijā un vērsusies sociālajā dienestā pēc palīdzības saistībā ar situāciju ģimenē.

Noskaidrots, ka cietušās sievietes ģimene ir bijusi Ventspils pašvaldības Sociālā dienesta redzeslokā kopš 2011.gada augusta kā sociālās palīdzības saņēmēja.

Nesen šķirta laulība

Kā skaidroja Kaņepe, sieviete bijusi depresijā un krīzes situācijā saistībā ar situāciju ģimenē - nesen oficiāli šķirta viņas laulība, bet faktiski kopdzīve ar vīru izjukusi jau agrāk. Kamēr sieviete bijusi bērna kopšanas atvaļinājumā - no 2011.gada augusta līdz 2013.gada janvārim -, viņai bija piešķirts trūcīgās personas statuss. Šā gada februārī sieviete atsākusi strādāt, līdz ar to zaudējusi trūcīgās personas statusu. Tiesa, šā gada aprīlī viņa pārtraukusi darba attiecības. Kaņepes rīcībā nav informācijas, kas bijis par iemeslu darba attiecību pārtraukšanai.

Jūnijā sieviete Sociālajā dienestā bijusi vairākas reizes. Pēdējā reizē, 14.jūnijā, viņa teikusi, ka nu jau jūtoties daudz labāk, par ko liecinājis arī viņas izskats. «Grūti pateikt, kas ir noticis šo dienu laikā,» atzina Kaņepe.

Sievietei piedāvāta psihologa palīdzība, bet viņa no tās atteikusies, taču piekritusi pieteikties kursos Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA). Kaņepes rīcībā ir informācija, ka vēl nesen sieviete bijusi uz NVA kursiem. Tāpat sieviete piekritusi ar bērniem apmeklēt dienas centru.

Kā informēja Kaņepe, gluži bez ienākumiem ģimene nav bijusi - māte saņēmusi gan bērna kopšanas pabalstus, gan uzturlīdzekļus no uzturlīdzekļu garantiju fonda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu