Rīgā sākas "Taksometru sesijas"!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vimeo

Iedvesmojoties no vairākām ārvalstu mūzikas mīļu iniciatīvām – "Black Cab Sessions" Lielbritānijā, Vensāna Mūna (Vincent Moon) "La Blogoteque" ekskursijām pilsētvidē un citām, arī Rīgā sākušās "Taksometru sesijas" jeb izbraucieni ar pilsētas taksometru un muzicēšana vienlaikus.

"Taksometru sesijās" viesosies pazīstami un ne tik pazīstami, daudzsološi un ne tik, prasmīgi un ne tik, bet mūziķi, kas gatavi neierastā vidē un neierasti aranžētas atskaņot savas kompozīcijas.

Pirmais šajā sērijā taksometrā kāpa Jānis Holšteins jeb Goran Gora (skat. resursus), savukārt šonedēļ pirms koncerta Rīgā - amerikāņu audiovizuālā projekta "Arms And Sleepers" dalībnieki.

Taksometru sesijas - Arms and Sleepers from Taksometru sesijas on Vimeo.

Taksometru sesijas "Arms And Sleepers": Pēc lidojuma no Kijevas, lecīgu viesmīļu pasniegtas maltītes K. Barona un Lāčplēša ielas stūrī un dažiem malkiem vietējā alus, 2.jūnija vakarā Mirza Ramičs (Mirza Ramic) un Bens Šepards (Ben Shepard) piekrita izbraucienam ar dzeltenu mikroautobusu. Līdzi viņi paņēma Arņa Račinska aizlienētu akustisko ģitāru un metalofonu jeb "glockenspiel" un nospēlēja vienu no melanholiskākajām otrā studijas albuma dziesmas "Simone" versijām.

Turpmāk ar brīvprātīgu regularitāti iesēsties taksometra aizmugurējā sēdeklī tiks aicināti dažādi pašmāju un ārvalstu mūziķi, kuri būs gatavi ļauties avantūrai – nospēlēt kādu no saviem skaņdarbiem, par spīti pilsētas bruģim, asiem pagriezieniem vai ceļu remontkantoru nolaidībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu