CIP nespēj atšifrēt daļu bin Ladenam konfiscēto failu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Specdienesti izpētījuši jau aptuveni 95% nogalinātā "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena mājā konfiscēto datu iekārtu un dokumentu. Tomēr daļu datu terorists tik izmanīgi kodējis, ka tos atšifrēt joprojām nav izdevies, ziņo newsru.com.

Izpētot bin Ladenam konfiscētos datus, specdienestiem kļuvis daudz skaidrāks, kā "Al Qaeda" strādā, ko domā un kādu vietu katrs ieņem organizācijā. Tomēr nelielu daļu datu bin Ladens šifrējis tā, ka atšifrēt nav izdevies līdz pat šim brīdim.

ASV Centrālās izlūkošanas pārvalde (CIP) ar dokumentu un datu šifrēšanu, tulkošanu un analīzi nodarbojas jau vairāk nekā mēnesi. Iepriekš tika ziņots, ka materiāli ir ļoti apjomīgi - runa esot par miljoniem lapaspušu teksta, desmitiem tūkstošu fotogrāfiju un videofailu. Starp konfiscētajiem materiāliem esot arī bin Ladena personīgā dienasgrāmata, pieci datori, 10 cietie diski, 110 zibatmiņas.

Visa informācija esot klasificējama kā slepena, taču ar daļu tās ASV dalījusies ar Eiropas kolēģiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu