Gibards ar grupu piekāpjas Adelei un Gāgai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Popzvaigznes Lēdijas Gāgas (Lady Gaga) jaunākais albums "Born This Way" arī otrajā nedēļā ASV spējis saglabāt 1.vietu, ziņo "billboard.com". Augstākais jaunums grupai "Death Cab For Cutie".

Adele jau jaunnedēļ varētu atgriezties 1.vietā

Otrajā izdošanas nedēļā albums pārdots 174 000 eksemplāru, kas ir būtisks kritums (mīnus 84%) salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas "Nielsen SoundScan" dati.

Atgādinām, ka pirmajā nedēļā "Born This Way" pārdots 1,11 miljonos eksemplāru, lielā mērā pateicoties interneta tirgotāja "Amazon.com" piedāvātajai iespējai ierobežotā laika posmā to lejupielādēt tikai par 99 centiem.

Tas nozīmē, ka jau

jaunnedēļ, iespējams, topa 1.pozīcijā atgriezīsies britu popsoula dziedātājas Adeles (Adele) otrais studijas ieraksts "21".

Šonedēļ ar 121 000 eksemplāru Totenhemas dīvas albums ir numur 2.

Četri jauni rokmūzikas albumi

Nedēļas augstākais jaunums - numur 3 ir amerikāņu indīroka apvienība "Death Cab For Cutie" ar albumu "Codes and Keys" (102 000). Atgādinām, ka Bena Gibarda (Ben Gibbard) un kolēģu iepriekšējais albums "Narrow Stairs"
2008.gadā spēja uzkāpt līdz "Billboard 200" topa pirmajai vietai (144 000).

Labi panākumi topā šonedēļ arī grandžmūzikas veterānu "Pearl Jam" solistam Edijam Vederam (Eddie Vedder), kurš 31.maijā laidis klajā jaunu akustisku soloalbumu "Ukulele Songs". Tas pirmajā nedēļā debitē 4.vietā ar 71 000 kopiju. "Ukulele Songs" albumā iekļautas 16 dziesmas, no kurām vienpadsmit ir paša Vedera sacerētas, bet piecas - citu autoru kaverversijas. Visas dziesmas ierakstītas ar havajiešu strinkšķināmo stīgu instrumentu ukuleli.

Vedera iepriekšējais soloalbums - aktiera un režisora Šona Pena (Sean Penn) filmas "Into The Wild" (filma par amerikāņu ceļotāja Kristofera Makendelsa dzīvi) skaņu celiņš 2007.gadā debitēja 11.vietā ar 39 000 kopiju.

5.vietā vēl viens rokmūzikas ieraksts - amerikāņu mūzikas apvienības "My Morning Jacket" svaigākais studijas darbs "Circuital" (55 000). Šis ir grupas labākais komerciālais starts "Billboard 200" topā.

Pēdējais top10 jaunums amerikāņu pankroka apvienības "Flogging Molly" kontā. Grupas piektais studijas albums "Speed of Darkness" pirmajā nedēļā pārdots 25 000 un ierindojies 9.vietā.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 17%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu