Sociālie partneri cer uz stabilu iekšpolitisko situāciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdības sociālie partneri cer, ka iespējamās ārkārtas Saeimas vēlēšanas un drīzumā Valsts prezidenta maiņa nekļūs par cēloni nestabilitātei valstī. Lai to īstenotu, parlamentam un valdībai būtu pilnvērtīgi jānostrādā līdz to pilnvaru beigām, šovakar vēstīja LNT ziņas.

Krīgers: Šī Saeima ir jāizformē

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers Valsts prezidenta Valda Zatlera ierosinājumu atlaist 10.Saeimu uzskata par loģisku lēmumu. Tā Krīgers LNT ziņām atzinis šo trešdien, kad LBAS valde un padome tikās, lai kopīgi apspriestu pēdējā laika aktualitātes iekšpolitikā.

„Mēs uzskatām, ka šī Saeima ir jāizformē un jānotiek jaunām Saeimas vēlēšanām ar jauniem spēkiem, jaunām programmām un jauniem varbūt solījumiem, kuriem mēs varēsim sekot, vai tie tiek pildīti vai ne,” norādīja Krīgers.

Nesaskata iekšpolitisko nestabilitāti

Turklāt Krīgers šobrīd nesaskatot valsts iekšpolitiskās nestabilitātes pazīmes, tieši tāpat kā Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK). Tās izpilddirektore Elīna Egle intervijā LNT ziņām pauda cerību, ka šovasar pēkšņi nesekos nepatīkami pārsteigumi – nodokļu izmaiņas.

„Mēs esam jaunā priekšvēlēšanu periodā un šobrīd redzēsim, kādi ir tie politiskie uzstādījumi un kādus politiskās partijas ir gatavas sev likt priekšā. Protams, tas, kas ir jāpabeidz, ir ļoti daudzi darbi Saeimā, gan arī prezidentam ir jāpabeidz tās lietas, kuras viņš ir iesācis,” sacīja Egle.

LTRK: Nedrīkst palikt uz vietas

Savukārt uzņēmēji gaida, lai, cik tas maksimāli ir iespējams, situācija būtu stabila un prognozējama, tā savukārt atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētājs Jānis Endziņš. Viņaprāt, Latvija šovasar būs zaudējusi laiku – tātad arī iespējas padarīt valsti konkurētspējīgāku.

Endziņš intervijā LNT ziņām uzsvēra: „Te ir tas stāsts, ka nedrīkst palikt uz vietas, jo valstis savā starpā konkurē visu laiku. Un pat ja mēs esam uz pareizā ceļa, citi mūs apdzen, ja mēs stāvam uz vietas. To mēs redzam pēc biznesa rādītājiem - ja mēs neko nedarām, tad mēs krītam atpakaļ.”

Cer uz Bērziņa tautsaimniecības aktivitātēm

Valdības sociālie partneri atgādina, ka Valsts prezidents kā reprezentatīva persona ir atbildīgs arī par ekonomiskajiem sakariem.

„Tā kā viņš [jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš] ir deklarējis, ka viņa galvenā specifika ir tautsaimniecības pārzināšana un viņš centīsies ietekmēt šos procesus, es ceru, ka šī ietekmēšana būs pozitīva,” izteicās Krīgers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu