Jūlija sākumā notiks Latvijas čempionāts jūras burāšanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 2.jūlijā, plkst. 12.00 Andrejostā tiks atklāta 2013.gada Latvijas jūras burāšanas čempionāta regate. Paredzams, ka tajā startēs 40 - 50 jūras jahtas. Čempionātā piedalīsies arī jahtas no Igaunijas un Lietuvas, kas jūras burāšanas klasē ir sasniegušas ievērojamus rezultātus, TVNET informē organizatori.

Regatē jahtas sacentīsies vairākās distancēs. Pirmās dienas distance risināsies Daugavas lejtecē no Andrejostas ziemeļu virzienā pie jūras vārtiem ar naktsmājām Audas jahtklubā.

Nākamajā dienā regates dalībnieki sacentīsies garajā distancē Rīga – Mērsrags. Trešās dienas regates maršruts vedīs no Mērsraga rietumu virzienā uz kūpināto zivju meku Roju. Savukārt noslēdzošās dienas distances būs Rojas tuvumā.

2.jūlijā no plkst. 10.00 līdz 12.00 Rīgas iedzīvotāji Daugavā varēs vērot jahtu gatavošanos startam. Sākot no plkst. 13:00 jahtas ieies jūrā caur Daugavgrīvas mola vārtiem.

«Pēdējos gados Latvijā sāk atdzimt burāšana kā sports, burāšana kā dzīvesveids Latvijā kļūst arvien populārāka. Tas priecē visus burāšanas entuziastus un ļauj cerēt, ka šim veselīgajam sporta veidam pievērsīsies arī arvien vairāk jauniešu,» saka Latvijas Zēģelētāju savienības valdes loceklis Valters Romans. Lai burātāji varētu cīnīties par labiem rezultātiem distancēs, ir nepieciešama fiziskā un emocionālā sagatavotība mainīgiem laika apstākļiem, vienota komandas darbība un prasme rīkoties ar modernām navigācijas sistēmām.

Latvijas jūras burāšanas čempionātu organizē Latvijas Zēģelētāju savienība, jahtklubs Auda, jahtklubs Roja, jahtklubs Engure, biedrība RA SAILING.

Latvijas Atklātais jūras burāšanas čempionāts var notikt, pateicoties pašu burātāju entuziasmam un iniciatīvai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu