Nerips: Kādai spēlētājai šis bija pēdējais Eiropas čempionāts (11)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas basketbola sieviešu izlase mērķi Eiropas čempionātā nav sasniegusi, taču paaudžu maiņa vienmēr ir grūta, pēc izstāšanās no turnīra atzinis Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips.

Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmdien piedzīvoja neveiksmi izšķirošajā spēlē pret Serbiju (56:62) par izkļūšanu no Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupas un noslēdza dalību sacensībās jau pēc trim cīņām.

Pirmie divi zaudējumi tika piedzīvoti pret Franciju (39:62) un Lielbritāniju (56:69).

«Nesasniedzām mērķi, ko paši sev nospraudām, un tagad, protams, ir daudz pārdzīvojumu. Taču, braucot uz Eiropas čempionātu ar sešām debitantēm sastāvā, uz vieglu likteni cerēt nevarējām. Paaudžu maiņa vienmēr ir grūta - ne tikai mums, bet arī, piemēram, lietuvietēm. Arī viņas dodas mājās, taču esmu pārliecināts, ka jau nākamajā turnīrā būs tuvu pirmajam sešniekam,» Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Neripa izteikumus pēc turnīra.

«Cīnījāmies, atspēlējāmies no palieliem mīnusiem, beigās bija labas izdevības, taču divreiz vienkāršās situācijās pazaudējām bumbu. Īpaši sāpīgi, ka izšķirošā kļūda gadījās Kristīnei Kārkliņai, kura pēc pašatdeves un ieguldījuma melnā darba veikšanā bija viena no labākajām mūsu spēlētājām šajā čempionātā,» par zaudēto maču pret Serbiju sacīja Nerips.

Viņš piebilda, ka tūlīt pēc čempionāta Kārkliņai tikšot veikta ceļgala operācija, kas tikusi atlikta čempionāta dēļ.

«Cīņā pie groziem, kas iepriekš sagādāja lielas problēmas, šodien rezultāts bija labāks. Daļu kļūdu izlabojām, pašatdeves trūkumu nevarēju pārmest nevienai. Toties uzbrukumā problēmas palika. Bija epizodes, kurās bumba tika pārturēta. Neveicās tālmetieni, un tas radīja papildu nedrošību,» Nerips turpināja uzskaitīt zaudējuma iemeslus.

Tāpat panākumu vismaz trešajā izšķirošajā mačā neļāvis gūt tas, ka nav pietiekami plašs līderu loks, kas ļautu aizstāt kādu, kam spēle konkrētajā dienā neizdodas.

«Kļūdas redzēju ne sliktāk par līdzjutējiem, taču rezerves varianti nenostrādāja. Treniņos bija labi redzams, ka, piemēram, Anete Horelika nav tik labā formā, lai iekļautos tik ātrā spēlē, kāda bija šajā čempionātā. Otrajā puslaikā balansu atradām, tomēr pēdējie uzbrukumi nebija veiksmīgi,» pauda Latvijas izlases treneris.

Tāpat viņš piebilda, ka turnīrā ļoti pietrūcis Aijas Putniņas, kura esot visuniversālākā no garajām spēlētājām, kā arī Sabīne Niedola, kuras pozitīvās īpašības Latvijas izlase būtu varējusi izmantot, lai pārsteigtu pretinieces. Šīs abas basketbolistes izlasei nevarēja palīdzēt traumu dēļ.

«Iespējams, kādai spēlētājai šis bija pēdējais Eiropas čempionāts, tomēr esmu pārliecināts, ka vismaz sešas, septiņas basketbolistes veiksmīgi spēlēs nākamajos turnīros. Ņemot vērā mūsu rezerves, varam cerēt uz veiksmīgu startu 2017.gadā, kad U-20 čempionātu bronzas paaudze būs sasniegusi sportiskās karjeras pilnbriedu,» Nerips pozitīvi izteicās par tuvākajām nākotnes izredzēm.

Kā ziņots, šo finālturnīru Francijā var saukt par pirmo pēc «zelta paaudzes», jo no kādreizējām izlases līderēm sastāvā bija palikusi vien Jansone, kura gan pēc mača pret Serbiju paziņoja par savas karjeras noslēgšanu izlasē.

No 12 sastāvā iekļautajām spēlētājām sešām šis bija pirmais Eiropas čempionāts. Pieredzes bagātākās bija Jansone, Aija Brumermane un Anda Eibele, kuras savus pirmos Eiropas čempionātus aizvadīja vēl 2005.gadā, tomēr Eibele un Brumermane pirms diviem gadiem Polijā nespēlēja. No spēlētājām, kas startēja iepriekšējā Eiropas čempionātā, sastāvā bija vienīgi Jansone, Elīna Babkina, Kristīne Kārkliņa un Zane Jākobsone. Tikmēr Ievai Krastiņai, Horelikai, Kitijai Laksai, Ditai Liepkalnei, Anetei Šteinbergai un Līgai Šurkusai šis bija pirmais finālturnīrs.

Īpaši pieminēšanas vērta ir Laksa, kura vien 21.maijā nosvinēja savu 17.dzimšanas dienu.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu