Nīderlandes riteņbraucēji regulāri lietojuši aizliegtās vielas (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Neatkarīga komisija, kas izmeklējusi Nīderlandes riteņbraucēju un viņu pārstāvēto komandu dopinga lietošanas gadījumus, secinājusi, ka aizliegtās vielas regulāri lietotas gadiem.

Komisija dopinga lietošanas gadījumu daudzumu pat nosaukusi par «endēmisku» un uzsver, ka tas samazinājies tikai pēc bioloģisko pasu un pārbaužu ieviešanas treniņu laikā.

Komisija iesaka tiesības veikt pārbaudes un piespriest soda sankcijas turpmāk neuzticēt Starptautiskajai riteņbraukšanas savienībai (UCI), tādējādi izvairoties no iespējamā interešu konflikta.

Neatkarīgā komisija, kuru izveidoja Nīderlandes Olimpiskā komiteja un valsts riteņbraukšanas savienība, intervējusi desmitiem riteņbraucēju un komandu darbinieku.

Nīderlandes riteņbraukšanas komandas dopinga skandāli apēno jau gadiem.

Pērn par profesionālās riteņbraukšanas sponsorēšanas pārtraukšanu paziņoja Nīderlandes banka «Rabobank», kas riteņbraukšanā atradās 18 gadus, kļūstot par vienu no lielākajiem šā sporta veida zīmoliem.

Nīderlandes banka šādu lēmumu pieņēma pēc publiskotā ASV Antidopinga aģentūras (USADA) paziņojuma par septiņkārtējā prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» čempiona Lensa Ārmstronga un viņa komandas biedru ilggadējo aizliegto vielu lietošanu.

Savukārt martā dopinga lietošanā atzinās kādreizējais profesionālais nīderlandiešu velobraucējs Mihaels Būgerds.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu