Par Baltkrievijas izlases galveno treneri atkal iecelts Henlons (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Baltkrievijas hokeja izlases galveno treneri apstiprināts kanādiešu speciālists Glens Henlons, kurš šo valstsvienību vairākus gadus vadījis arī iepriekš. Līgums ar Henlonu noslēgts uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu, vēsta Baltkrievijas hokeja federācijas oficiālā mājaslapa.

Kanādietis jau esot izstrādājis izlases sagatavošanās programmu nākamajam pasaules čempionātam hokejā, ko Baltkrievija uzņems savās mājās Minskā.

Līdzās izlases trenēšanai Henlons saskaņā ar līgumu arī uzņēmies pienākumus izstrādāt stratēģiju bērnu un jauniešu hokeja attīstībai Baltkrievijā.

Henlons Baltkrievijas izlasi jau trenējis 2005., 2006. un 2009.gadā, un pēdējās divas reizes baltkrievu hokejisti iekļuva izslēgšanas spēlēs. 2006.gada čempionātā Rīgā Baltkrievijas izlase sasniedza visu laiku augstāko rezultātu pasaules čempionātos, ieņemot sesto vietu.

Henlons 2009./2010.gada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas sākumā trenēja arī Minskas «Dinamo» vienību, taču tika atlaists no kluba un drīzumā pameta arī valstsvienību.

Pēc karjeras beigām Baltkrievijā viņš 2010.gadā stājās Slovākijas hokeja izlases galvenā trenera postenī. Lai gan līgums bija noslēgts uz četriem gadiem, pēc neveiksmīgi aizvadītā 2011.gada pasaules hokeja čempionāta, kurā Slovākijas izlase ieņēma vien desmito vietu, Henlons tika atlaists.

Kanādiešu speciālista pēdējā darba vieta bijusi Kanādas jauniešu Rietumu hokeja līgas (WHL) komanda Vankūveras «Giants», kurā viņš darbojās kā galvenā trenera palīgs.

Tāpat Henlons no 2003. līdz 2007. gadam bija galvenais treneris Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Vašingtonas «Capitals», taču savu amatu zaudēja neapmierinošu rezultātu dēļ.

Henlons savulaik NHL spēlējis kā vārtsargs, un par viņa hokejista karjeras zīmīgāko notikumu tiek uzskatīts tas, ka viņa sargātajos vārtos savu pirmo ripu NHL iemeta leģendārais Veins Greckis.

Ar līdzšinējo Baltkrievijas hokeja izlases galveno treneri Andreju Skabelku pēc šā gada pasaules čempionāta līgums netika pagarināts. Sākotnēji februārī Skabelka nepalīdzēja Baltkrievijai kvalificēties Soču olimpiskajām spēlēm, bet pasaules čempionātā izlase palika vien 14.vietā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu