Sāk Maskavas ielas biedējošā grausta nojaukšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā sāk nojaukt vienu no slavenākajiem Rīgas graustiem – ēku kompleksu Maskavas ielā 19, uz kā rotājas uzkrāsots uzraksts „Rīgas domes īpašums”. Būvdarbu izpildītāji sola, ka šis Latgales priekšpilsētā esošais grausts tiks nojaukts un vieta sakopta līdz vasaras beigām, pirmdien informēja LNT ziņas.

RD nobalso par nojaukšanu

Līdz šim šā grausta nojaukšanu apgrūtināja tā statuss, jo zemes īpašnieks ir privātpersona, savukārt pats ēku komplekss pieder Rīgas pašvaldībai.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC) skaidroja, ka Maskavas ielā 19 investīcijas netika ieguldītas šajā objektā, jo zemes īpašnieks ir privātpersona, kurš prasījis lielu nomas maksu.

„Rezultātā mēs to virvi vilkām pa labi un pa kreisi visu laiku - mēs piedāvājām privatizēt šo īpašumu, viņš [zemes īpašnieks] atteicās. Beigās tika pieņemts lēmums - dome nobalsoja par nojaukšanu,” intervijā LNT ziņām norādīja Ameriks.

Nezina, ko iesāks ar zemesgabalu

Turpretim zemes īpašnieks Jevgēņijs Gombergs teicās, ka vairākkārt esot aicinājis Rīgas domi nojaukt uz viņa zemes esošo graustu, taču nesekmīgi. Tagad tas beidzot tiek darīts, tomēr Gombergam neesot skaidrs, ko tālāk attīstīt uz šī zemesgabala.

Zemes platība ir 8000 kvadrātmetru, apliecināja Gombergs, tāpēc tur būtu jādomā par kaut kā nopietna attīstīšanu. „Es jau nezinu, vai es būšu tas cilvēks, kas te kaut ko darīs,” viņš sacīja.

Vairs nebūs narkomānu perēkļa

Maskavas ielas 19 graustu komplekss līdz šim bijis arī Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā, jo par to sūdzības regulāri izteikuši iedzīvotāji, kuri žēlojušies par narkomānu un bezpajumtnieku uzturēšanos ēkā.

Būvdarbu veicēji no uzņēmuma „E Būvvadība” LNT ziņām izteica prognozi, ka jau pēc pāris mēnešiem šī teritorija būšot sakopta. Grausts ietver 19.gadsimta beigās būvētu četru stāvu ķieģeļu mūra pirts ēku ar piebūvēm.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu