«Jaunajā vilnī» kā viesi piedalīsies vairākas Krievijas estrādes zvaigznes (44)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Teju pēc mēneša Dzintaru koncertzālē norisināsies kārtējā starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis 2013» fināls, kurā kā viesi uzstāsies vairākas Krievijas estrādes zvaigznes.

Pasākumā ar saviem priekšnesumiem klausītājus priecēs Krievijas dziedātāja Anželika Varum, dziedātājs Aleksejs Čumakovs, dziedātāja Eva Poļna, krievu estrādes un operas dziedātājs Nikolajs Baskovs, Baltkrievijā dzimusi Krievijas dziedātāja Natālija Podoļska, estrādes dziedātājs Vladimirs Presņakovs un grupa «Diskoteka Avaria», informēja konkursa rīkotāju pārstāvji.

Konkursa viesu vidū būs arī Ivans Dorns, kurš ir 2009.gada «Jaunā viļņa» finālists Krievijas dueta «Para Normaļnih» sastāvā.

Tāpat kļuvis zināms, ka konkursa vadītāju lomās šogad iejutīsies Sergejs Lazarevs un Timurs Rodrigezs.

Kā ziņots, «Jaunā viļņa 2013» fināls Dzintaru koncertzālē notiks no 23.jūlija līdz 28.jūlijam.

Šovasar konkursa finālā visplašāk būs pārstāvēta Krievija, jo konkursā piedalīsies četri šīs valsts izpildītāji, ar diviem dalībniekiem būs pārstāvēta Ukraina, bet no pārējām valstīm finālā piedalīsies pa vienam dalībniekam.

Šogad konkursa finālā piedalīsies izpildītāji no 11 valstīm. Latviju konkursa finālā pārstāvēs dziedātājs Pēteris Upelnieks, kurš vēl nesen grupas «PeR» sastāvā piedalījās «Jaunā viļņa 2010» finālā, iegūstot 11.vietu, savukārt Krieviju konkursā pārstāvēs grupa «Frukti», Arsenijs Boridins, grupa «Santa-Barbara» un Jūlija Terešenko, bet no Ukrainas konkursa finālā piedalīsies Arkādijs Voitjuks un grupa «Gorčica».

Pa vienam dalībniekam konkursa finālā būs pārstāvēta Azerbaidžāna, Armēnija, Vjetnama, Vācija, Gruzija, Kazahstāna, Kirgizstāna un Kuba.

Konkursa žūrija kā rezervistus finālam izraudzījusies dziedātāju Elvu Patty un duetu «Nikki & Kenni» no Indonēzijas.

Pērn starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis 2012» uzvarēja Krievijas pārstāve «Niloo», otrajā vietā palika Kostanco del Pinto no Itālijas, bet trešajā vietā - Marija Jaremčuka no Ukrainas. Latvijas pārstāvji «Framest» konkursa pēdējā kārtā izkrita no godalgotā pirmā trijnieka un palika ceturtie.

Aizvadītajā gadā konkursa finālā piedalījās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas.

Pirmais konkurss «Jaunais vilnis» notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa «Cosmos» konkursā uzvaru guva 2004.gadā, bet Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

Komentāri (44)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu