Daugavā atrasts līķis; Pelša tuvinieki uzaicināti uz atpazīšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Steven Christy / Oklahoma City Barons

Šovakar Rīgā, Daugavas ūdenī, atrasts jauna vīrieša līķis. Uz atpazīšanu uzaicināti latviešu hokeja uzbrucēja Kristiāna Pelša tuvinieki, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, līķis atrasts Rīgā, peldam Daugavas ūdenī, netālu no pludmales, kas nesen izveidota Vanšu tilta ziemeļu pusē. Bojā gājušā personība tiek noskaidrota.

Uz mirstīgo atlieku atpazīšanu uzaicināti tuvinieki 1992.gadā dzimušajai personai, kas šonedēļ tika izsludināta meklēšanā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā ziņots, šonedēļ bez vēsts pazudis latviešu hokejists Pelšs. Neoficiāli izskanējis, ka viņš varētu būt pazudis pēc ielēkšanas Daugavā no Akmens tilta, taču šī versija joprojām tiek pārbaudīta.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, naktī uz 11.jūniju ap plkst.2 glābēji saņēma informāciju no aculieciniekiem par to, ka kāds vīrietis ielēcis Daugavā no Akmens tilta un pazudis. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki uz tilta redzēja vīrieša personīgās mantas, taču, pārmeklējot upi, neviens cilvēks tajā netika atrasts.

Meklēšanas darbus glābēji un ūdenslīdēji turpināja arī nākamajā dienā, taču aizvien neko neatrada. Uz tilta atstātās mantas VUGD nodeva policijai.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Pelšs Latvijā ieradies tikai pirmdien, taču ar hokejistu tai šonedēļ nav izdevies sazināties, jo viņa mobilais tālrunis ir izslēgts vai atrodas ārpus uztveršanas zonas.

Pelšs lielāko daļu no savas hokejista karjeras pavadījis Latvijā. Pirmajās sezonās viņš pārstāvēja Daugavpils komandas «Ledus skolas» krāsas Latvijas U-18 un U-20 čempionātos. Tāpat viņš spēlēja vietējā kluba «Latgale» rindās Latvijas un Baltkrievijas atklātajos čempionātos. Pēdējā sezona Latvijā viņam bija 2009./2010.gadā, ko viņš pavadīja Rīgas

«Dinamo»/«Juniors» vienībā, spēlēdams Baltkrievijas līgā.

Savukārt 2010.gadā tobrīd 17 gadus veco Pelšu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 181.numuru izvēlējās Edmontonas «Oilers» vienība.

Tās rindās viņš nepaguva aizvadīt nevienu spēli, lielākoties spēlējot fārmklubos - Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Edmontonas «Oil Kings», Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubā Stoktonas «Thunder» un Amerikas hokeja līgas vienībā Oklakomastijas «Barons», kur spēlēja vēl šosezon.

Iepriekšējās divas sezonas Pelšs pavadīja «Oil Kings» rindās, kurai pērnā gada pavasarī palīdzēja triumfēt visā turnīrā. Pelšs regulārā čempionāta 63 spēlēs guva 28 vārtus un veica 22 rezultatīvas piespēles, bet WHL izslēgšanas turnīrā viņa kontā 17 mačos bija pieci vārti un piecas rezultatīvas piespēles.

Savukārt šo sezonu viņš pirmo reizi aizvadīja profesionālā līmenī, kuru uzsāka «Barons» rindās, kur aizvadīja 20 spēles, guva vienus vārtus un veica astoņas rezultatīvas piespēles. Taču sezonas gaitā Pelšs tika nosūtīts uz ECHL, kur saņēma 21 spēles diskvalifikāciju par rupju pārkāpumu pret pretinieku spēlētāju. Tomēr šīs līgas vienībā Stoktonas «Thunder» hokejists paguva aizvadīt 13 spēles, kurās gūti divi vārti un izdarītas trīs rezultatīvas piespēles.

Sezonas otrajā pusē viņš atgriezās «Barons» rindās, palīdzot vienībai iekļūt AHL izslēgšanas spēlēs. Taču tajās Pelšs vienības rindās neaizvadīja nevienu spēli.

Tāpat Pelšs spēlējis Latvijas U-18 un U-20 izlasēs.

Oficiālus paziņojumus izplatījušas arī komandas, kuru sastāvā Pelšs spēlējis. Tās ir informētas par radušos situāciju un seko līdzi jaunākajai informācijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu