"Tele2 Rīgas velomaratons" šogad pulcējis 2514 riteņbraucēju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis, Nikon

Pārspējot visu līdzšinējo Rīgas velomaratonu rekordu, "Tele2 Rīgas velomaratonā" šogad startēja 2514 riteņbraucēji: sportisti, amatieri, ģimenes ar bērniem, uzņēmumi. Sporta distancē vīriešiem uzvaru izcīnīja Andris Vosekalns, informē sacensību organizatori.

Tik daudz riteņbraucēju 11. novembra krastmalā pulcējās pirmo reizi, to skaitā ne vien dalībnieki no Latvijas, bet arī Lietuvas, Igaunijas, Vācijas un citām valstīm.

Paši pirmie trasē devās 136 km Sporta distances dalībnieki. Visātrākie dalībnieki distanci veica nedaudz vairāk kā trīs stundu laikā. Sporta distancē piedalījās 122 riteņbraucēji.

Tikmēr vislielākais dalībnieku skaits bija Tautas distancē, kur startēja 1859 riteņbraucēji.

Ģimenes braucienā piedalījās 533 dalībnieki, kuri trasē devās ne vien kopā ar bērniem un ģimenes locekļiem, bet arī četrkājainajiem draugiem. Ģimenes brauciena dalībnieki īpaši bija padomājuši par velosipēdu noformējumu un ietērpu, pārģērbjoties gan par zaķiem, gan pat par taksometru.

Pie īpašām balvām tika atraktīvākie un radošākie braucēji. Atzinību izpelnījās dalībnieks, kurš savu distancē salūzušo velosipēdu līdz finišam aiznesa uz rokām. Īpašas skatītāju ovācijas tika gados vecākajam dalībniekam Edgaram Račim, kurš atzina, ka 82 gadu vecumā joprojām neizlaiž tikpat kā nevienas riteņbraukšanas sacensības.

136 km Sporta distance, vīrieši

1. Andris Vosekalns (Alpha Baltic/ Unitymarathons.com) 3:10:34

2. Viesturs Lukševics (Alpha Baltic/ Unitymarathons.com) 3:11:20

3. Valdis Žogota (Rīgas riteņbraukšanas skola – 3) 3:11:21

47 km Tautas distance, vīrieši

1. Boriss Lonšakovs (Veloclub) 1:05:47

2. Raivis Sarkans (Tandēms/ReCafe) 1:05:48

3. Māris Kalējs (Tukums)1:05:48

47 km Tautas distance, sievietes

1. Lelde Ardava (Rietumu – Delfin) 1:05:55

2. Lija Laizāne (Rīgas jaunatnes komanda) 1:06:36

3. Elīna Sauka (Rīgas riteņbraukšanas skola) 1:09:56 136 km

Sporta distances ātrākā komanda bija ''Alpha Baltic/ Unitymarathons.com'', bet Tautas klasē NN sporta klubs. Savukārt viskuplākā kolektīva titulu ieguva a/s ''Sadales tīkls'', kura komandā startēja 56 dalībnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu