Arnis Līcītis Krievijā pīrādziņus netirgo (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Krievijā iemīļotais seriālu aktieris Arnis Līcītis šobrīd ir atgriezies Latvijā, lai filmētos pašmāju seriālā «Viņas melo labāk». Aktieris ir gandarīts par iespēju strādāt dzimtenē un uzskata filmēšanos Latvijā par atpūtu.

Salīdzinot filmēšanos seriālos Latvijā un Krievijā, aktieris saka, ka galvenā atšķirība ir budžets, tos nav pat iespējams salīdzināt, kā arī tehniskais nodrošinājums, kas Krievijā ir jaunākā pieejamā aparatūra, bet Latvijā tāda, kādu telekanāls spēj atļauties.

«Kostīmi visur ir labi. Latviešiem ir laba gaume un humpalās pat ļoti nesliktas lietas var atrast. Domāju, ka arī Krievijā mūsdienīgu seriālu kostīmu mākslinieces apbraukā vietējos humpalu veikalus, lai atrastu tur pērles,» par kostīmiem stāsta Arnis.

Foto: Sejas.lv

Filmēšanās iespēju Latvijā aktieris uztver kā lielu veiksmi, jo var runāt savā valodā un tāpēc arī teksta mācīšanās ir kā atpūta.

«Tekstu mācos piecas minūtes pirms kameru ieslēgšanas, un tas ir lieliski - filmēties un runāt latviski. Krievijā tā nav iespējams, kaut gan krievu valodu es perfekti pārzinu. Ja padomju laikā epizodi varēja filmēt divas vai trīs dienas, tad tagad kā astoņos no rīta ieeju kadrā, tā tikai pēc deviņiem vakarā no tā izeju, un visu dienu es tēloju. Tas ir divdesmit pirmais gadsimts, kad mākslinieki tiek izspiesti kā citroni, jo viss tiek rēķināts naudā,» filmēšanu aizkulises atklāj Arnis.

Filmējoties Krievijā, Arnis tekstu mācās gan pirms gulētiešanas, gan no rīta braucot metro vai automašīnā, kura aktieri ved līdz filmēšanas vietai.

Aktieris ir dzimis rīdzinieks, uzskata Latviju par savu dzimteni un dzīvesvietu, kaut gan filmēšanās dēļ daudz laika pavada Krievijā.

«Uz Krieviju braucu strādāt, es tur nedzīvoju. Visu mūžu esmu bijis kino jomā nodarbināts; ja vēlos savā profesijā darboties, ir jābrauc un jāstrādā. Es jau ar pīrādziņiem netirgojos, braucu strādāt savā profesijā,» tā Arnis.

Arnim ir veicies ar lomām: visi pieci seriāli, kuros viņš Krievijā ir filmējies, ir bijuši gana dažādi, un līdz ar to arī lomas ir dažāda rakstura. Aktieris par to priecājas, ka nav tā, kā reizēm ir novērojams TV ekrānos, - ja aktieris sāk spēlēt policistu, tad dara to līdz mūža galam.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu