KNAB vadītājs Streļčenoks neatklāj Strīķes darba novērtējumu (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks neatklāj, kuri darbinieki saņēmuši zemāko novērtējumu, tostarp kāds ir darba novērtējums viņa vietniecei Jutai Strīķei.

Premjera preses sekretārs apstiprinājis, ka Strīķe un KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece vērsušās pie premjera saistībā ar novērtējumā iegūto atzīmi. Premjers savukārt Valsts kontrolei lūdzis izvērtēt iespēju KNAB veikt darbības likumības un lietderības auditu.

«Es to nevaru atklāt,» uz jautājumu, kāds novērtējums bija personai, kas vērsās pie premjera, atbildēja KNAB šefs.

Ceturtdien īpaši sasauktajā preses konferencē Streļčenoks sacīja, ka no 125 vērtētajiem KNAB darbiniekiem,

ar A līmeni novērtēti 45%, B līmeni - 48%, bet ar D un E līmeņiem novērtēti attiecīgi 1,6% un 0,8%

biroja darbinieku.

Vērtēti tika konkrētas amatpersonas pienākumi un tai uzdoto uzdevumu izpilde. Atkārtotu darbinieku izvērtēšanu Streļčenoks negrasās veikt.

«Attiecībā uz novērtēšanu varu teikt, ka daļa no pienākumu pildīšanas nevar būt kā konfliktu izraisošs faktors, jo pienākumu pildīšana to nevar izraisīt,» uzskata biroja šefs.

Viņš norādīja, ka darbinieku pienākumi ir stingri noteikti Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā. Daži no tiem ir - vadīt biroju, būt atbildīgam par biroja funkciju izpildi, noteikt biroja darbinieku tiesības, pienākumus, dot tiešus rīkojums biroja darbiniekiem.

«Šajā situācijā, veicot novērtēšanu, es pildu savus tiešos pienākumus, darbu veicu atbildīgi, godprātīgi, dažreiz pat upurējot ne tikai savu personisko laiku, bet arī savas ģimenes laiku,» piebilda Streļčenoks.

Pēc KNAB šefa vārdiem,

saasinātu situāciju starp darbiniekiem varēja radīt tas, ka novērtēšana nav veikta formāli.

«Ņemot vērā, ka publiskajā telpā ir radītas emocijas attiecībā uz novērtēšanas procesu, varu informēt, ka tas, ka novērtēšana nebija formāla, ir sāpīgs, varbūt nepatīkams notikums. Tas tika veikts ar mērķi, lai uzlabotu biroja darbību,» paziņoja Streļčenoks.

KNAB šefs uzskata, ka darba attiecības ar praktiski visiem kolēģiem varot raksturot kā normālas un nekādus būtiskus konfliktus viņš nesaskata. Tiem darbiniekiem, kam ir D un E novērtējuma jeb zemākie līmeņi, ir pusgads laika, lai uzlabotu savu darbību un pilnveidotos jautājumos, kas raisījuši biroja priekšnieka bažas.

KNAB vadītājs arī norādīja, ka gadījumā, jā Valsts kontrole nolemtu veikt darbības likumības un lietderības auditu, birojs sniegs visu nepieciešamo informāciju.

Latvijas Televīzija iepriekš ziņoja, ka KNAB samilzis konflikts starp vadošiem darbiniekiem un pirms pusotra gada apstiprināto priekšnieku Streļčenoku. Ikgadējā darbinieku novērtēšanas procedūrā darbiniekiem, kuri iebilduši pret Streļčenoka darbības stilu, esot likts ļoti zems ikgadējais novērtējums.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu