Streļčenoks atkārtotu KNAB darbinieku vērtēšanu neveiks; sola sniegt ziņas VK (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atkārtotu atsevišķu KNAB darbinieku novērtēšanu neveiks. Streļčenoks atzina, ka novērtēšanas process nav iespējams, jo novērtēšana 29.maijā jau ir pabeigta. Tāpat viņš sola sadarboties ar Valsts kontroli (VK), ja tā nolems veikt revīziju KNAB.

Ja VK nolems veikt biroja darbības lietderības un likumības revīziju, Streļčenoks kontrolētājiem sagādāšot nepieciešamo informāciju. VK gan paziņojusi, ka neplānotu pārbaužu veikšana nav iespējama, jo Valsts kontrolei tam nav finansējuma.

Streļčenoks atklāja, ka saņēmis divas ar 6.jūniju datētās Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) vēstules, kurās viņš neiebilst par novērtēšanas komisijas veidošanu un par revīziju.

«Darbinieku novērtēšanas process beidzās 29.maijā. Vēstule ir saņemta 6.jūnijā. Uz šo brīdi izmaiņas attiecībā uz novērtēšanas procesu nav iespējamas, jo novērtēšanas process ar 29.maiju ir pabeigts. Ja Valsts kontrole pieņems lēmumu par šo revīziju, tad birojs piestādīs visu nepieciešamo informāciju,» uzsvēra Streļčenoks.

Citas novitātes Streļčenoks preses konferencē neminēja. KNAB priekšnieks atkārtoja jau iepriekš KNAB Sabiedriskās konsultatīvās padomes sēdē publiski pausto, ka amatpersonu novērtējumu veicis saskaņā ar saviem pienākumiem, turklāt novērtēšana netika veikta par nodaļu, bet par konkrētu amatpersonu darbību.

«Es pildu savus pienākumus atbildīgi, godprātīgi un dažreiz pat upurējot ne tikai savu personisko laiku, bet arī ģimenes laiku,» uzsvēra KNAB šefs.

Viņš arī uzskata, ka pienākumu pildīšana, tostarp novērtēšana, vismaz no viņa puses nevar būt kā konflikta izraisošs faktors. KNAB priekšnieks joprojām uzskata, ka novērtēšana netika veikta formāli un «nez kāpēc šis jautājums izraisījis tik lielu ažiotāžu».

Streļčenoks arī uzskata, ka spēj sastrādāties ar lielāko daļu biroja darbinieku un atgādināja, ka pie premjera ar pretenziju vēstuli vērsās tikai viena novērtētā darbiniece. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka tā bija Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece, kura lūdza premjeru nekavējoties uzdot Streļčenokam izveidot trīs amatpersonu - Jutas Strīķes, Ilzes Dravenieces un pašas Kurpnieces - novērtēšanas komisiju un veikt biroja darbības lietderības auditu.

«Man ir normālas, konstruktīvas darba attiecības. Nepareizi būtu teikt ar visiem darbiniekiem, bet no 135 cilvēkiem es noteikti varu teikt, ka ar 130 tā ir. Darbs norit, un funkcijas tiek pildītas,» uzsvēra KNAB šefs un piebilda, ka ar novērtētajiem trīs darbiniekiem viņš runājot, diskutējot un vēršot uzmanību uz jautājumu sakārtošanu.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) ir lūdzis Valsts kontroli izvērtēt iespēju veikt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbības likumības un lietderības auditu.

Šādu lūgumu Valsts kontrolei kā augstākajai revīzijas iestādei, kas veic finanšu, likumības un lietderības revīzijas, premjers nosūtījis, jo to viņam ir lūguši KNAB darbinieki.

Tāpat Dombrovskis, atbildot uz KNAB darbinieku lūgumu, ir informējis KNAB priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku, ka neiebilst pret atsevišķu KNAB darbinieku darbības rezultāta vērtējuma pārskatīšanu, veidojot komisiju, kurā iesaistīti ne vien KNAB, bet arī citu kompetento iestāžu pārstāvji.

KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks savas vietnieces Jutas

Strīķes pagājušā gada darbu novērtējis ar zemu līmeni, tikpat lielu kritiku izpelnījušās vēl divas vadošas KNAB amatpersonas

- Ilze Draveniece un Diāna Kurpniece. Visas trīs amatpersonas, kuras jau ilgstoši strādā KNAB, pārmetumus noliedz un vadības rīcībā saskata bosinga un mobinga pazīmes.

Strīķe un Kurpniece novērtētas ar D līmeni, kas nozīmē, ka darba izpilde tikai atsevišķās jomās sasniedz prasības attiecīgajā nozarē un darba izpildē nepieciešami uzlabojumi. Savukārt Draveniece novērtēta ar E līmeni, kas nozīmē, ka viņas darba izpilde nesaskan ar prasībām attiecīgajā nozarē, visās jomās nepieciešami būtiski un tūlītēji uzlabojumi.

Trijotnei ir noteikta atkārtota novērtēšana šogad novembrī vai decembrī. Šiem darbiniekiem pašreiz esošās kvalifikācijas pakāpes un līdz ar to ar arī atalgojums netiks pārskatīts.

Kristīnes Grigas vadītā KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība aicināja Streļčenokam noteikt atkārtotu minēto darbinieku vērtēšanu, izveidojot vērtēšanas komisiju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu