Zalters balsojuma iznākumu vērtē kā negatīvu signālu sabiedrībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidents Valdis Zatlers ar balsojuma iznākumu, netiekot atkārtoti ievēlētam Valsts prezidenta amatā, bija rēķinājies, taču Saeimas šodienas balsojumu vērtē kā negatīvu signālu sabiedrībai, intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Zatlers.

Zalters ar balsojuma iznākumu rēķinājies

"Nākot klajā ar sestdienas paziņojumu [rosinot tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu], rēķinājos, ka manas izredzes samazinās," sacīja Zatlers, gan uzsverot, ka šajās dienās sabiedrībā notikušas daudzas pārmaiņas un sabiedrība kļuvusi aktīvāka.

"Vispirms es kārtīgi strādāšu, līdz 8.jūlijam darbi ir saplānoti," sacīja Zatlers.

Viņš arī uzsvēra, ka šis balsojums ļoti līdzinās pirms nedēļas notikušajam balsojumam par ļaušanu veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā un, visticamāk, par Andra Bērziņa (ZZS) ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā balsojuši tie paši politiskie spēki.

"Šis bija negatīvs signāls. Tas deva vairāk iespēju pārliecināties, ka visam ir likumsakarības un ka Šlesera balsojums nebija nejaušība,"

sacīja Zatlers.

Viņš arī pateicās par atbalstu sabiedrībai, kā arī tiem Saeimas deputātiem, kuri par viņu balsojuši.

Par Valsts prezidentu ievēl Andri Bērziņu

Jau ziņots, ka otrajā Valsts prezidenta vēlēšanu kārtā Saeima šodien par Valsts prezidentu ievēlēja eksbaņķieri, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu Andri Bērziņu.

Par Bērziņa ievēlēšanu prezidenta amatā aizklātās vēlēšanās nobalsoja 53 deputāti, bet pret - 44. Par otru augstā amata kandidātu - pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru - nobalsoja 41 tautas kalps, bet pret bija 56 deputāti.

Kopā vēlēšanās piedalījās 99 parlamentārieši, derīgu vēlēšanu zīmi nodeva 97 deputāti.

Saskaņā ar likumu prezidents uzskatāms par ievēlētu ar ne mazāk kā 51 balss vairākumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu