Sāk kriminālprocesu par Muižnieces laika viltoto sēdes protokolu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ģenerālprokuratūra nule pabeigusi pārbaudi un sākusi kriminālprocesu par iespējamu Saeimas Juridiskās komisijas sēdes protokola viltojumu laikā, kad komisiju vadīja toreizējā Tautas partijas pārstāve un pašreizējā Satversmes tiesas tiesnese Vineta Muižniece.

Šādu lēmumu, balstoties uz resoriskās pārbaudes rezultātiem, pieņēmis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, aģentūrai BNS pavēstīja Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers.

Viltots protokols par partiju finansēšanu

Jau ziņots, ka bijusī parlamenta Juridiskās komisijas vadītāja 9.Saeimā, pašreizējā Satversmes tiesas (ST) tiesnese Muižniece, iespējams, viltojusi komisijas sēdes protokolu, lai apturētu Krimināllikuma grozījumu virzību saistībā ar partiju finansēšanas pārkāpumiem. To nesen paziņoja Aleksejs Loskutovs un viņa partijas biedre Ilma Čepāne (abi "Vienotība").

Marta sākumā Ģenerālprokuratūra arī sāka pārbaudi par iespējamu Saeimas Juridiskās komisijas sēdes protokola viltojumu laikā, kad komisiju vadīja Muižniece.

No Tautas partijas izstājās

Muižniece pērn maijā, kļūstot par Satversmes tiesas tiesnesi, no Tautas partijas izstājās, taču viņas savulaik pārstāvētā partija joprojām tiesā cīnās, lai nebūtu jāpilda Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja lēmums, ar kuru partijai uzlikts atmaksāt pretlikumīgi saņemtos finanšu līdzekļus vairāk nekā miljona latu apmērā.

Satversmes tiesas likums noteic, ka kriminālvajāšanas sākšana pret Satversmes tiesas tiesnesi nav pieļaujama bez ST piekrišanas. Šāda lēmuma pieņemšanai nepieciešams visa tiesnešu sastāva absolūtais balsu vairākums. ST tiesneša aizturēšana, piespiedu atvešana un pakļaušana kratīšanai var notikt tikai ar Satversmes tiesas piekrišanu. Šos jautājumus Satversmes tiesa izskata triju tiesnešu sastāvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu