Latviešu daiļava Anete Bilzēna dalās atmiņās par skaistuma konkursu (44)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Starptautiskā skaistuma konkursa «Mrs.Top of the World» Latvijas pārstāve Anete Bilzēna jūtas lepna, ka pārstāvējusi Latviju pasaules mēroga konkursā. Uzņēmēja priecājas, ka viņas dzimtā nu ir viena skaistuma karaliene.

Aneti pārņem skumjas, ka konkurss ir beidzies un viņai galvā jau ir kronis. Tomēr, sekojot Raiņa vārdiem – gals ir tikai kā jauna sākums -, sieviete nebēdā.

«Pagaidām kroni esmu nolikusi plauktā, redzamā vietā, kopā ar konkursa īpašo atribūtiku, lai tas viss turpina mani priecēt,» Anete stāsta, kur glabās kroni.

Kā īpašākos konkursa mirkļus Anete min nacionālo vakaru, kurā uzņēmēja demonstrēja Latvijas Mākslas akadēmijas studentes Ingas Tauriņas radīto tērpu un sajutās kā Spīdola, kura ar savu vitalitāti, enerģiju un pašapliecinošo degsmi sasniedz jebkuru mērķi.

Foto: Sejas.lv

«Protams, atmiņā ir iespiedies arī talantu šovs, kurā izdevās nodejot ļoti skaistu un emocionāli pārliecinošu valsi, kas apbūra ne tikai žūriju, bet arī klātesošo publiku, pēc tam saņēmu vairākus piedāvājumus uzstāties publiski,» priecājas Anete.

Kā trešo īpašāko atmiņu skaistuma karaliene min labdarības pasākumu, kur kopā ar bērniem tika veidotas kartītes un runāts par dzīves pieredzi. Anete ir pārliecināta, ka šis ir viens no sabiedrībai vērtīgajiem konkursa pasākumiem.

«Konkursa ietvaros ieguvu trīsdesmit trīs jaunus kontaktus un līdz ar to trīsdesmit trīs jaunas iespējas. Kā māte un meita mēs bijām ar Ugandas pārstāvi, ņemot vērā vecumu starpību un dzīves pieredzi. Kā draudzenes sajutāmies ar Krievijas pārstāvi, ņemot vērā sasniegumus un intereses. Savukārt ar Slovākijas pārstāvi mēs sajutāmies vienādi trakas līksmības un jautrības ziņā – smiekli un dejas nerimās ne ballītēs, ne autobusā, ne istabiņās,» tā Anete.

Foto: Sejas.lv

Latvijas atlasi konkursam «Mrs. Top of the World» varētu saukt par pirmo skaistuma konkursu, kurā Anete ir piedalījusies, bet starptautiskais fināls viņai bija pirmais starptautiskais skaistuma konkurss. Tomēr Anete neslēpj, ka viņu vairāk saista otrā puse – visu organizēt.

«Uzskatu, ka pēc būtības gatavošanās skaistuma konkursam lēdijām nav nepieciešama - vai nu tu esi gatava startēt jebkurā brīdī, vai darīsi to citreiz. Garīgi un fiziski aktīvai sievietei papildus tikai jāatrod pasākumam atbilstošas kleitas, viss pārējais viņai jau ir,» gatavošanos skaistuma konkursiem skaidro Anete.

Stereotipu par to, ka skaistuma karalienes neizceļas ar intelektu, Anete komentē, ka tautā izveidojušos stereotipus nav iespējams mainīt un ja palasa anonīmos komentārus internetā, tad ir pilnīgi skaidrs, ka to nemaz nevajag darīt.

«Lai katrs jūtas laimīgs ar to, kas ir viņa vērtības. Tikai svarīgi, ka Latvijā vēl joprojām ir cilvēki, kas pierāda, ka Latvija var! Esmu pateicīga iespējai vēl vairāk nekā trīsdesmit cilvēkiem no dažādām pasaules valstīm, no kuriem vairums Latvijā bija pirmo reizi, parādīt, cik bagāta ir mūsu kultūra, arhitektūra, zināšanas un prasmes. Liela daļa no viņiem atgriezīsies jau kā tūristi un biznesa partneri, kas dos papildu vērtību Latvijas ekonomikai, tajā skaitā arī tiem, kas sēž un domā, cik viss apkārt ir slikti un cik viņi ir labi,» skaistuma stereotipu komentē Anete.

Foto: Sejas.lv


Biznesmenei nav bijušas problēmas ar sevis publisko pasniegšanu vai pārliecības trūkuma apkarošanu. Jo divdesmit gadu pieredze biznesā ir izveidojusi viņā tās īpašības, kas nepieciešamas veiksmīgai publiskajai prezentācijai.

«Tā iemesla dēļ uzņēmēja nespēj nodalīt savu dabisko pašpārliecību vai tās trūkumu, no gadu gaitā izveidotajām prasmēm. Lielu pārliecību dod arī dejas māksla un zināšanas kā kustēties, kā pārvaldīt savu ķermeni un balsi,» skaidro Anete.


Konkurss ir noslēdzies, un Anete ir atgriezusies ierastajā dzīvē, kurā viņa ir uzņēmēja, sieva, mamma, saimniece, skaistu pasākumu iniciatore, ceļotāja, sportotāja un kultūras baudītāja. «Daru visu, ko varu paspēt, un vēl vairāk. Mans dzīves moto ir – sky has no limit,» nobeidz Anete.



Komentāri (44)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu