Kas vieno Lembergu un Lēdiju Gāgu?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ja ekscentriskā amerikāņu zvaigzne Lēdija Gāga (Lady Gaga) ir atgriezusi popmūzikā izdomu, tad to pašu par pašmāju politiku varētu attiecināt uz Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Par oligarhu dēvētā politiķa pēdējo nedēļu izteikumi ir izdomas bagāti, tēlaini un šokējoši, gluži kā Gāgas slavenais iznāciens jēlas gaļas tērpā.

Pavisam nesen Lemberga kungs krāšņiem epitetiem centās atspēkot KNAB veiktās vērienīgās kratīšanas, viņš zvērēja "pie haizivs vēdera". Vai nav oriģināli? Neseno prezidenta soli ierosināt Saeimas atlaišanu viņš raksturojis kā gļēvu rīcību, Zatlers, lūk, esot izkāris nevis balto, bet pirātu karogu ar miroņgalvu un sakrustotiem kauliem. Arī pirmdienas LTV1 radījumā "100. pants" Lembergs turpināja pārsteigt ar savdabīgiem izteikumiem.

"Prasiet Brigmanim! Es nezinu!" no tiešas atbildes izvairījās Lembergs. "August! (Meklē zem galda.) Vai kāds redz šeit Augustu? Es neredzu. Prasiet viņam!"

Foto: Leta/Reuters
Gluži kā Lēdija Gāga, kas beidzot ir popkultūrā ieviesusi kādas jaunas vēsmas, arī Aivars Lembergs, pārņemot stafeti no Induļa Emša (atcerieties - "Es esmu pele!"),

rūpējas par to, lai mums, vērojot Latvijas politiskā tirgus laukuma norises, nekļūtu garlaicīgi.

Foto: AFP/LETA

Taisnības labad gan jāpiebilst, ka Lemberga frāzes būtu smieklīgas, ja vien to teicējs nebūtu korupcijā un naudas atmazgāšanā apsūdzētais jeb viens no tiem, kurus savā uzrunā, paziņojot par Saeimas atlaišanu, Zatlers nosauca par "valsts nozadzējiem".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu