Instrumenti "Procrastination"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kopš "Instrumentu" debijas singla Life Jacket Under Your Seat (2008. gads) pagājuši pieci gadi. Prātam neaptverami, ko piecos gados spējuši izdarīt Jānis Šipkēvics jeb Šipsi (Shipsi) un Reinis Sējāns jeb Reinsi (Reynsi) – izdoti nu jau divi albumi, DVD, sarīkoti vairāki lielāki un mazāki koncerti ar īpaši pārdomātu skatuves scenogrāfiju, uzfilmēti pāris godalgoti videoklipi un apceļoti tuvāki un tālāki mūzikas festivāli un industrijas konferences.

Instrumenti "Procrastination"

(Instrumenti LTD)

3,5/5

Puiši nav sēdējuši rokas klēpī salikuši, kā varētu izsecināt pēc maija beigās izdotā otrā albuma Procrastination ("Prokrastinācija") nosaukuma. Tieši pretēji – nekādas vilcināšanās un atlikšanas uz vēlāku. Mūzikai jāskan šeit un tagad.

Grupas debijas darbs Tru saturiski bija tāds kā dziesmu apkopojums, izlase, nevis idejiski jauns, svaigs dziesmu albums, turpretī jaunais studijas veikums ir daudz konceptuālāks. Tiesa, no "sarežģītā otrā albuma" sindroma puišiem nav izdevies izvairīties un Procrastination brīžiem ir ļoti smagnējs un tumšs. Tas varbūt būtu pluss, piemēram, jebkuram grupas The Cure albumam, taču Jānis un Reinis ir sevi apliecinājuši kā izcili melodisku dziesmu autori (vēl nesen puiši dziedāja grupā Cosmos uz Eirovīzijas skatuves) un ir mazliet žēl, ka šādas prasmes šoreiz tiek noslēptas dziļakā atvilktnē.

«Procrastination»
«Procrastination» Foto: Publicitātes foto

Protams, melodiju netrūkst, taču grūti izcelt kādu vienu skaņdarbu, kas tuvinātos pirmās plates "Pilnīgi viens" vai "Pieturi mani sev klāt" virsotnēm. Manuprāt, abiem neapšaubāmi talantīgajiem mūziķiem vēl nav izdevies atrast zelta vidusceļu starp eksperimentiem (tie dominē šajā platē) un rafinētu popmūziku (tās mazliet par daudz bija debijas platē). Viss vēl priekšā, un, iespējams, "Instrumentu" trešais albums būs šedevrs.

Procrastination iekļautas 11 jaunas dziesmas, darbs tapis Rīgā, grupas studijā Tru Music Studio, cieši sadarbojoties ar producentu Gati Zaķi, kurš piedalījies albuma tapšanā arī kā dziesmu līdzautors. Jaunā albuma tituldziesmas Procrastination līdzautors ir pianists Vestards Šimkus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu