Domburs apmācīs vēstniekus; 25 nodarbības izmaksās 2990Ls (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Žurnālists Jānis Domburs apmācīs vēstniekus sniegt intervijas televīzijā; publisks iepirkums par mediju treniņiem nav veikts, jo ar Domburu noslēgts līgums, kas ir par desmit latiem mazāks nekā gadījumā, kad jārīko iepirkums.

Ārlietu ministrijas Preses centrs apliecina, ka ir noslēgts līgums ar uzņēmumu «Domburs» par 25 video interviju mācību nodarbību rīkošanu un līguma summa ir 2990 latu.

«Vēstnieku ikdienas darbs prasa labu sagatavotības līmeni publiskām intervijām dažādu valstu televīzijas un radio raidījumos, tādēļ uzsvars ir uz vēstniekiem, kuriem paredzēta rotācija,» norādīja ministrija.

Ministrija arī uzsvēra, ka nākamajā gadā Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, bet 2015.gadā gaidāma Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē, tāpēc mediju interese par Latviju ārvalstīs pieaugs un Ārlietu ministrija vēlas sagatavot vēstniekus šādiem ar publicitāti saistītiem pasākumiem.

Valsts kontrolē pavēstīja, ka publisko iepirkumu likums neregulē iepirkumu veikšanas kārtību, kuru paredzamā līgumcena ir līdz 3000 latu. Tā kā šajā gadījumā līgumcena par mediju treniņiem ministrijas darbiniekiem ir 2990 latu, Ārlietu ministrija varēja iegādāties pakalpojumu, neizsludinot konkursu.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu