Sestdien pie Rīgas pils pulcējas cilvēki, paužot atbalstu Zatleram

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aptuveni 100 cilvēki ar aplausiem un atbalsta saucieniem sestdienas vakarā sagaidīja Valsts prezidentu Valdi Zatleru pie Rīgas pils, kur viņš atgriezās pēc vēsturiskā paziņojuma televīzijā par Saeimas atlaišanu.

Papildināts ar jaunāku informāciju

Cilvēki skandēja "Valdi! Valdi!", teica viņam paldies par šo lēmumu un sauca, ka viņš ir malacis.

Zatlers sanākušajiem teica:

"Paldies par sapratni un atbalstu. Atbalsts būs nepieciešams, lai Latviju pārvērstu par godīgu valsti".

Pēc šiem vārdiem viņš sanākušajiem veltīja gaisa skūpstu un iegāja pilī. Zatlers pagaidām turpina uzturēties pilī un no tās prom nav devies. Neviena cita amatpersona Rīgas pilī šovakar gan nav ieradusies.

Dažiem cilvēkiem, kas atnākuši pie Rīgas pils, līdzi ir valsts karogi un viņi dzied himnu un patriotiskas dziesmas.

Aicinājumu pulcēties pie Rīgas pils sākotnēji savā "Twitter" kontā izteica sabiedrība par atklātību "Delna". Tās vadītājs Kristaps Petermanis teica, ka šī akcija ir spontāna, ņemot vērā prezidenta paziņoto. Pēc viņa novērojumiem pirmie svinētāji pie Prezidenta pils pulcējušies jau pārdesmit minūtes pēc paziņojuma par Saeimas atlaišanu.

Svinētāju vidū - arī nacionālā bloka deputāti

Starp svinētājiem redzami arī Saeimas deputāti - nacionālās apvienības "TB/LNNK un Visu Latvijai!" deputāts Imants Parādnieks, kā arī šīs Saeimas frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis, kuri, ierodoties pie pils pulcējušos nodziedāt dziesmu "Nevis slinkojot un pūstot", kam klātesošie labprāt pievienojās. Cilvēki pie pils ir ļoti mierīgi un dalās savstarpējos iespaidos par prezidenta lēmumu.

Parādnieks žurnālistiem teica, ka šajā situācijā otram prezidenta amata kandidātam - ZZS virzītajam Andrim Bērziņam vajadzētu atteikties no kandidēšanas uz šo amatu, jo neviens nebija gaidījis šādu esošā prezidenta iniciatīvu. Parādnieks norādīja, ka Zatlers ir uzņēmies ļoti nozīmīgu lomu. Viņš arī piebilda, ka gadījumā,

ja Zatlers netiek pārvēlēts, nebūtu nekas traks, ja prezidenta pienākumus uz laiku, kamēr netiek izraudzīts cits prezidents, uzņemtos Saeimas priekšsēdētāja.

Pamatojies uz Satversmes 48.pantu, Valsts prezidents Valdis Zatlers šovakar rosināja atlaist Saeimu, tā Zatlers paziņoja savā uzrunā tautai Latvijas televīzijā.

Savā runā Zatlers akcentēja, ka 26.maija Saeimas balsojums, kas nedeva atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt kratīšanu Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā, ''ir kā sirēna, kas brīdina par nopietnu konfliktu starp likumdevēju un tiesisko varu''. Saeima savā balsojumā izrādīja necieņu pret tiesu varu, uzsvēra Zatlers, un tā nav pirmā reize - 9.Saeima neapstiprināja amatā ģenerālprokuroru, kuru virzīja tiesu varas augstākā amatpersona.

Zatlers uzsvēra, ka šai Saeimai ir arī citi ''netikumi'' - tirgošanās par amatiem tā vietā, lai domātu par valsti, tās ekonomisko situāciju. Tā ir parādījusi, ka aizstāv savas personīgās intereses.

"Redzam, ka Saeima jūtas komfortabli savā melu gaisotnē,'' akcentēja Valsts prezidents. Viņš uzsvēra, ka šādas Saeimas gaisotnē ir stipri ietekmēts arī valdības darbs, kad tās pārstāvji skatās, ko saka cilvēks ārpus valdības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu