Jaunieši izdod latgaļu pasakas par krīzi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja jau krīze ir beigusies, tad par to var arī pasmieties. Tā domā Latgales jaunieši, kas vienlaikus ar premjera Valda Dombrovska grāmatas "Kā Latvija pārvarēja finanšu krīzi" tautā laišanu izdevuši arī savu daiļdarbu – pasakas par krīzi. Grāmatā visi teksti lasāmi latgaliešu valodā, piektdien vēstīja LNT ziņas.

Šajā pasaku grāmatā ir apkopotas skaistākās latgaliešu literārās un tautas pasakas, kā arī padomi krīzes pārvarēšanai, kas uzieti pirmās brīvvalsts presē. Tajā atrodami arī mūsdienu bērnu un jauniešu stāsti ar laimīgām beigām, kā arī anekdotes un interneta komentāri, kas teju jau folklorizējušies.

Pasaku grāmatu veido septiņas atsevišķas daļas jeb burtnīcas, kas sasietas sainītī ar autentisku padomju laika papīra auklu. Tāpēc šo piektdien sanāca nevis grāmatas atvēršanas, bet gan atsiešanas svētki, vēstīja LNT ziņas.

Grāmatas redaktore Ilze Sperga prezentācijā sacīja: "Ieraudzījām, ka ir iznākusi Valda Dombrovska grāmata. Likās tā smieklīgi, ja viņš ir pateicis, ka krīze ir beigusies, tad arī grāmata drīkst iznākt, jo mums bija bail, ka neiznāk tā, ka krīze beidzas, bet grāmatas vēl nav."

Jauniešiem no Latgales studentu centra dzima ideja par latgaliešu prozas izlases izdošanu jau pirms diviem gadiem. Jaunieši par krīzi pasmejas, sakot: kurš putniņš agri ceļas – tas vēl nav atlaists no darba; vai arī - krīze tik tālu ļaudis novedusi, ka atkal precas mīlestības dēļ.

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu