Andris Ērglis un «MOMO» prezentē CD «Skaitļu pasaule»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka

3. jūnijā «Elizabete Hotel» mājīgajās telpās tika svinēta bērnu albuma «Skaitļu pasaule» dzimšanas diena. Prezentācijas pasākumā piedalījās solists Andris Ērglis, bērnu vokālais ansamblis «MOMO» un tā vadītāji, mūzikas autors (un albuma producents), komponists Jānis Strazds, ģitārists Māris Kupčs, kā arī virkne albuma veidotāju draugu, kolēģu un apsveicēju. Prezentācija notika sirsnīgā un neformālā gaisotnē - «MOMO», Andris Ērglis, Māris Kupčs un Jānis Strazds sniedza nelielu muzikālu ieskatu jaunajā albumā, klātesošos priecējot ar vairākām dziesmām no jaunā albuma. Pasākuma oficiālajā daļā Strazds kopā ar Ērgli uzņēmās vadītāju lomu un pastāstīja gan par albuma radīšanu, gan teica paldies visiem tiem, kas iesaistījušies tā veidošanā.

Albumā «Skaitļu pasaule» iekļautas 12 dažāda rakstura dziesmas bērniem par matemātiku, tās izpilda dziedātājs Andris Ērglis un VEF Kultūras pils bērnu vokālais ansamblis «MOMO» (vadītāja Dagnija Kravale). Visu albuma dziesmu mūzikas autors ir komponists Jānis Strazds, bet dziesmu tekstus sarakstījusi dzejniece Leontīne Apšeniece. CD māksliniecisko noformējumu veidojusi māksliniece Agate Ķiģele-Ābele. Papildus dziesmām albumā iekļauti arī dziesmu instrumentālie pavadījumi, bet ilustrētajā bukletā ievietoti visu dziesmu teksti. Ierakstā piedalījušies arī Māris Kupčs (ģitāras), Alex (saksofons) un Jānis Strazds (taustiņinstrumenti). Skaņu režija - Gints Stankevičs un Egils Mežs.

Albuma dziesmiņas domātas pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, viņu ģimenēm un skolotājiem – ar dziesmiņu palīdzību ir interesantāk un vieglāk apgūt saskaitīšanu, atņemšanu, reizināšanu, dalīšanu un arī dalīšanos. Noslēpumainās Skaitļu pasaules iemītnieki ir matemātiskās zīmes, skaitļi, cipariņi, kā arī dažādi citi tēli – Vista, Vēzis, Simtkāju ģimene… - par tiem 12 krāsainās dziesmās stāsta dziedātājs Andris Ērglis un bērnu vokālais ansamblis «MOMO». Matemātika taču var būt jautra un interesanta!

Šā cikla dziesmas ir ņemtas par pamatu, izveidojot arī muzikālo izrādi «Burvju skaitļi», - tā šoruden tiks izrādīta visā Latvijā, ar Andra Ērgļa un MOMO piedalīšanos.

2012. gada nogalē izdevniecībā «Musica Baltica» izdota un nonākusi tirdzniecībā arī dziesmu cikla «Skaitļu pasaule» nošu grāmata. Nošu grāmatas un CD dizains veidots vienotā mākslinieciskā stilā.

Albumu «Skaitļu pasaule» jau šobrīd var iegādāties veikalos un grāmatnīcās visā Latvijā, savukārt digitālā formātā to var nopirkt arī internetā, mājaslapā www.doremi.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu