«Aptiekā» šonedēļ «Bērnības Milicija» un «Jacob Noiman Festival Band»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 7. jūnijā, krogā «Aptieka» koncertēs Latvijas neatkarīgās mūzikas kolektīvs «Bērnības Milicija», svukārt sestdien, 8. jūnijā, - «Jacob Noiman Festival Band», informē krogā.

«Bērnības Milicija» ieņem stabilu vietu Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuvē jau 11 gadus. Laika gaitā mainījies gan grupas sastāvs, gan skanējums - no sākotnējās psihedēlijas līdz daudz noteiktākai, spēcīgai un konkrētai, tomēr reizē arī melodiskai un emocionālai skaņai. Tās galvenā sastāvdaļa joprojām ir un paliek Jura Simanoviča savdabīgais, drūmais vokāls un tumšie, ironiskie, bet tai pašā laikā arī trausli emocionālie dziesmu teksti, kas atklāj klausītājam lietas, par ko ne visi uzdrīkstētos runāt skaļi.

Aprīlī tika izdots grupas trešais albums «Dzeriet van Hutena kakao!», kas ir pirmais veikums šībrīža muzikālajā sastāvā - pašlaik grupā spēlē Juris Simanovičs, Aiga Upiniece, Filips Derums un Aigars Valdmanis.

«Jakob Noiman festival band»
«Jakob Noiman festival band» Foto: Publicitātes foto

Savukārt ansamblis «Jakob Noiman festival band» radās un turpina jau vairākus gadus rasties bez tālejošiem plāniem un mūzikas industrijas satricināšanas ambīcijām. Šeit pulcējas mūziķi, kuri savas ikdienas gaitas pamatā velta akadēmiskās mūzikas kultūras vides kopšanai. Paši JNFB par sevi stāsta, ka muzikālās izpausmes lielā mērā tiek veltītas izklaidējošas funkcijas veikšanai. Ansamblis nepieturas pie viena konkrēta mūzikas žanra, bet iedvesmojās gan no dažādu tautu melodijām, gan dienvidu zemju ritmiem, kā arī no Jēkaba Nīmaņa radītās mūzikas. Lai gan grupa bardaka radīšanai mēdz spēlēt arī 8 instrumentu sastāvā, grupas pamatā tomēr ir tikai seši dalībnieki.

www.draugiem.lv/jnfb

Koncertu sākums plkst. 22. Ieeja bez maksas

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu