Iluzionistu festivālā "Abrakadabra" gaidāma Holivudas zvaigzne

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nedēļas nogalē Rīgā notiks jau trešais starptautiskais iluzionistu festivāls "Abrakadabra", kas Rīgā pulcēs burvju māksliniekus no 16 valstīm.

Iluzionistu Daces un Enriko Pecolli rīkotais festivāls Rīgas Kongresu namā sāksies šodien, 27.maijā, ar divām konkursa programmām, savukārt sestdien, 28.maijā, uz Rīgas Kongresu nama skatuves būs skatāmi spožākie pasaules iluzionisti, kas pārstāvēs burvju mākslas dažādību.

Kā žurnālistiem stāstīja iluzioniste Dace Pecolli, festivāla noslēguma šovā piedalīsies ezoteriskā iluzioniste Luna Shimada, ekstrēmās maģijas meistars Ārons Krovs, virtuālo brīnumu uzbūrējs Žans Garēns un "The Great Kaplan" no ASV, kā arī

sevišķi tiek gaidīts īpašais viesis - Holivudas zvaigzne, kura persona tiks atklāta tikai festivāla laikā.

Katrs mākslinieks Latvijas skatītājiem ir sagatavojis kādu īpašu priekšnesumu, kas ne tikai pārsteigs, bet arī iepriecinās un spēs izbrīnīt. Kā žurnālistiem uzsvēra beļģu ekstrēmais iluzionists Krovs, valda uzskats, ka burvestības mākslu ir iespējams parādīt tikai veiklo pirkstu dēļ, taču tā nebūt nav, jo par burvju meistaru nevar kļūt tikai ar ātriem pirkstiem.

Krovs festivālā piedalīsies jau trešo reizi

Viņš šogad skatītājiem ļaus uz sevi šaut ar peintbola ieročiem, pārsteidzot visus ar trika iznākumu. Iepriekšējos "Abrakadabras" šovos viņš gan aizlēja sev acis ar karstiem sveces taukiem un cirta arbūzu virs skatītāja galvas, gan ar aizsietām acīm, griezdamies ap savu asi, šāva cauri uz skatītāja galvas novietotam ābolam.

Festivāls Rīgā skatītājus vienmēr pārsteidz ar kādu Lasvegasas zvaigznes priekšnesumu, kas šogad būs viena no populārākajām iluzionistēm sievietēm pasaulē Luna Shimada, kuras krāšņās uzstāšanās ir apvītas ar mistikas auru. Ikdienā viņa meditē un pielūdz mēnesi. Katrs triks, ko viņa veic uz skatuves, ir savdabīgs rituāls ar vēstījumu skatītajiem. Bieži iluzionistes priekšnesumos parādās tādi simboli kā saule, mēness, uguns, ūdens un dzīves cikls. Iluzionistes tēvs ir pasaulē slavenais japāņu iluzionists Shimada, bet pati

Luna Shimada 2007.gadā saņēma prestižo "Magic Award" balvu kā gada labākā iluzioniste sieviete pasaulē.

No smiltīm uzburs sievieti

No Francijas šogad festivālā "Abrakadabra" viesojas Garēns, kurš savā priekšnesumā sajauks kopā reālo un virtuālo vidi. Virtuālās maģijas meistars savos priekšnesumos izmanto lielu ekrānu, kurā parādās un pazūd dažādas lietas, kā arī pats pārvietojas no reālās vides uz virtuālo. Tāpat šis mākslinieks skatītāju priekšā no smiltīm uzburs sievieti un tikpat ātri sievieti pārvērtīs atpakaļ par smiltīm.

Savukārt no Amerikas ar savu programmu ieradies "The Great Kaplan", kurš skatītājus pārsteigs ar savu iluzionista, žongliera, komiķa, mūziķa un ekscentriķa virtuozo un apbrīnojamo šovu. Viņš gan žonglēs ar mēbelēm, gan izspēlēs klasiskās mūzikas fragmentus ar uzpūstu baloniņu, gan liks skatītājiem raudāt un smieties, spēlējot Havaju salu nelielo ģitāru, kuru dēvē arī par ukuleli.

Mākslinieks atklāja, ka jau kopš bērnības apbrīnojis ungāru izcelsmes amerikāņu burvju mākslinieku Hariju Hudini, kurš kļuva slavens ar to, ka spēj izkļūt no vissarežģītākajām situācijām.

Hudini iemācījās atsvabināties no visādu veidu ķēdēm un saitēm.

"Kad man bija 14 gadi, sāku strādāt pie atslēgu meistara, līdz ar to man bija darbs ar slēdzenēm, kas mani jau nedaudz pietuvināja bērnības elkam. Septiņus gadus strādāju šo darbu un paralēli mācījos, līdz varēju atslēgt visas slēdzenes," sacīja "The Great Kaplan", piebilstot, ka tagad galvenokārt viņš strādā komiskā iluzionisma žanrā.

Festivālā pārstāvēts gan ekstrēmais, gan komiskais, gan arī ezoteriskais iluzionisms

"Izvēloties festivāla viesus, mūsu vēlme ir piesaistīt ne tikai tos māksliniekus, kuri ir labi meistari savā jomā, bet ir arī labi cilvēki, kuriem ir savs vēstījums skatītājiem. Programmu veidojam tā, lai tā būtu interesenta dažādiem skatītājiem, tādēļ festivālā pārstāvēts gan ekstrēmais, gan komiskais, gan arī ezoteriskais iluzionisms," sacīja Pecolli.

Festivāla pirmajā dienā notiks divi starptautiski iluzionistu konkursi, no kuriem viens konkurss būs skatuves iluzionismā, bet otrajā konkursā sacentīsies mikromaģijas žanra mākslinieki.

"Dzintara burvju nūjiņa" arī šogad

Abos konkursos piedalīsies labākie meistari no dažādām pasaules valstīm, piemēram, Itālijas, Austrijas, Turcijas, Lietuvas un Igaunijas, taču no Latvijas šajos konkursos šogad mākslinieki nepiedalīsies, jo pašmāju meistariem vēl nav tik augsts līmenis kā pārējiem konkursu dalībniekiem. Konkursa norisei skatuves iluzionismā līdzi varēs sekot arī skatītāji, bet mikromaģijas konkursa dalībniekus vērtēs tikai starptautiska žūrija.

Abu konkursu pirmās vietas ieguvējus sagaidīs naudas balva un īpaša latviešu mākslinieku veidota balva "Dzintara burvju nūjiņa", savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji balvā saņems īpašu stikla kārti ar zelta un sudraba kāršu simboliem.

Konkursa uzvarētājs skatuves iluzionismā balvā saņems 1000 eiro (702 latus),

bet otra konkursa pirmās vietas ieguvējs naudas balvā saņems 500 eiro (351 latu).

Festivāls "Abrakadabra" piedāvās ne tikai krāšņus labāko iluzionistu šovus, bet arī meistarklases un seminārus, kuros piedalīsies dažādu valstu meistari.

Skatītāji uz festivāla programmu Rīgas Kongresu namā būs gaidīti jau stundu pirms pasākuma sākuma, jo varēs ne tikai iepirkties burvju triku piederumu veikaliņā "Pecolli Magic Shop", bet arī baudīt dažādus burvju priekšnesumu ārvalstu meistaru izpildījumā.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz trešo starptautisko iluzionistu festivālu "Abrakadabra" var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā "www.bilesuserviss.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu