Latvijas hokeja izlase 2012.gada PČ sāks pret Krieviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas hokeja izlase 2012.gada pasaules čempionātu sāks ar maču pret Krievijas valstsvienību, vēsta ceturtdien apstiprinātais sacensību kalendārs.

Čempionāts sāksies 4.maijā, bet Latvijas un Krievijas spēle notiks sestdien, 5.maijā, plkst.17.15 pēc Latvijas laika.

Dienu vēlāk plkst.21.15 Latvija tiksies ar Vāciju, bet 8.maijā plkst.17.15 aizvadīs maču ar Itāliju.

Turpinājumā 10.maijā plkst.21.15 Latvija spēkosies ar Čehiju, sestdien, 12.maijā plkst.13.15 tiksies ar Norvēģijas valstsvienību, 14.maijā plkst.17.15 spēlēs ar Dāniju, bet grupu turnīru noslēgs 15.maijā plkst.21.15 ar šā gada pasaules čempionāta finālisti Zviedriju.

Pēc tam 17.maijā tiks aizvadītas ceturtdaļfināla spēles, bet pusfināli un fināls notiks attiecīgi 19. un 20.maijā.

Latvijas izlase spēles aizvadīs Stokholmā.

Otrajā grupā nākamgad spēlēs Somija, Kanāda, ASV, Šveice, Slovākija, Baltkrievija, Francija un Kazahstāna.

Šīs grupas spēles notiks Helsinkos.

Sākot ar nākamo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā IIHF rangu, tiks izkārtotas divās apakšgrupās pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Latvijas izlase šā gada pasaules čempionātu noslēdza 13.vietā un pēc sacensībām IIHF rangā saglabāja 12.vietu, praktiski zaudējot izredzes pēc nākamā gada sacensībām pakāpties uz devīto vietu, kas garantētu automātisku dalību 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Nākamā gada pasaules čempionātā pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Arī komandām, kas savās apakšgrupās ieņems 5.-7.vietu, pasaules čempionāts būs noslēdzies un tās saglabās vietu augstākajā divīzijā.

Līdz ar to augstākās divīzijas čempionātā kopējais spēļu skaits tiks palielināts līdz 64 mačiem līdzšinējo 56 vietā.

2012. un 2013.gada pasaules čempionāti augstākajā divīzijā notiks Zviedrijā un Somijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu