Programmas «Brigāde» atbalstītās iniciatīvas pamazām sāk darbību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kopš programmas «Brigāde» radošās uzņēmējdarbības konkursa rezultātu paziņošanas ir pagājuši vairāk nekā 3 mēneši, un pamazām jaunās iniciatīvas gan Rīgā, gan arī Rēzeknē un Cēsīs sāk savu darbību. Programma ir iegājusi «finiša taisnē» arī reģionos – šobrīd norisinās konkurss Kuldīgā, savukārt Carnikavā un Siguldā žūrija jau drīzumā paziņos uzvarētājus. Savukārt oficiālā «atvērto durvju diena» jeb «Brigāžu nedēļa», kad ikviena no jaunajām brigādēm aicinās uz īpašiem pasākumiem, šogad norisināsies no 7. līdz 13. oktobrim. Programmu «Brigāde» organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija (SFL).

Galvaspilsētā radošās iniciatīvas šā konkursa ietvaros ir radušas mājvietas Rīgas apkaimēs. Bijušās rūpnīcas VEF teritorijā jau aktīvi darbojas mākslas centrs «Totaldobže» un centra multifunkcinālā koncertzāle, kurā no 6. līdz 8. jūnijam norisināsies eksperimentālās kultūras festivāls «Urban Poetry». Jūlija nogalē savas durvis oficiāli vērs arī «JUBKA» dizaina mēbeļu zīmola darbnīca un veikals, kā arī fotogrāfes Aijas Bley foto salons «Sapņu darbnīca».

Āgenskalnā, Nometņu ielā 25, Pārdaugavas svētku ietvaros durvis jau atvērusi darbnīca un veikaliņš «Lude – dizains ar labu karmu», kurā, iesaistot seniorus un profesionālus dizainerus, tiek izgatavoti raibu raibi lupatu paklāji. Grīziņkalnā, Pērnavas ielā 62, atradīsies sociālais dizaina projekts «Jūhū», kurā būs iespējams iegādāties dizaina priekšmetus, kurus radījuši cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Kaņepes Kultūras centra «Daudznacionālajā virtuve»
Kaņepes Kultūras centra «Daudznacionālajā virtuve» Foto: publicitātes

Brasā aktīvi norisinās iekārtošanās darbi «Dirty Deal Audio» mūzikas ierakstu studijai. Kamēr žūst krāsa uz sienām, puiši darbus nav pārtraukuši un aicina šajā nedēļas nogalē uz jauno mūziķu skatēm un koncertiem - «Bītmeikeru dienu», kas norisināsies mākslas centra «Totaldobže» telpās festivāla «Urban Poetry» ietvaros.

Mežaparkā jau jūnija beigās būs iespējams doties ekskursijās Jāņa Šnikvalda atvērtajā «Baltu Dravā», kā arī tuvākajā laikā iegriezties Beatrises Gores cepuru darbnīcā «Tundra HATA». Imantā drīzumā bērni un vecāki varēs apgūt brazīliešu dejas un cīņas mākslas nodarbības Jeļenas Gaikevičas «Capoeira Kids Akademy», kas būs pirmā kapoeiras skola visā Baltijā.

Bolderājā mākslinieki no «Bolderājas grupas» aktīvi strādā, lai vasarā atvērtu «Tūrisma informācijas tīklu», toties Miera ielas tuvumā, Mēness ielā 16, jūnijā būs atvērta mūzikas skola jauniešiem un pieaugušajiem – «Muzikālā darbnīca». A. Čaka ielā 90 darbi rit pilnā sparā «Ērenpreiss velosipēdu restaurācijas darbnīcā», savukārt pavisam drīz gastronomiskā ceļojumā ikviens varēs doties Kaņepes Kultūras centra «Daudznacionālajā virtuvē», kurā pavāri no citām zemēm stāstīs un gatavos savas kultūras tradicionālos ēdienus.

Jau iepriekš ziņots, ka programmas «Brigāde» konkursā no 92 projektiem finansiālu atbalstu sava radošā uzņēmumu izveidošanai un attīstīšanai Rīgā ir saņēmušas 14 iniciatīvas, Rēzeknē – 3, savukārt Cēsīs – 4 uzņēmumi. Reģionos konkursi tiek organizēti sadarbībā ar Latgales vēstniecību «GORS», Rēzeknes pilsētas domi, Cēsu novada pašvaldību, Kuldīgas novada domi, Carnikavas novada pašvaldību un Siguldas pilsētas domi.

www.facebook.com/programmabrigade

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu