Aleluja! Izdots Rīgas gospeļkora DVD

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nācis klajā Rīgas gospeļkora koncertieraksta DVD "Silver&Gold", kurā iekļautas pasaulē plaši pazīstamas gospeļu melodijas un šā žanra klasika, informē "Mikrofona ieraksti" pārstāvji. Kora DVD ierakstu producējusi kora vadītāja Raili Orrava, un skaņas apstrādi veicis Edijs Gņedovskis studijā "G.E.M.", bet video pēcapstrādi veidojusi Inga Skuja, savukārt DVD dizainu radījis Guntars Ošenieks, un bukletā izmantotas Karlīnas Vītoliņas fotogrāfijas.

Koncerta ierakstā bez kora piedalās arī instrumentālais sastāvs, kurā muzicē Pāvels Murašovs, Dmitrijs Karpovs, Oskars Sproģis, Antons Gella un bērnu vokālais ansamblis.

Rīgas gospeļkoris aktīvi darbojas kopš 2003.gada un izpilda mūsdienīgu afroamerikāņu baznīcas mūziku, kurā sakņojas gandrīz visi mūsdienu mūzikas žanri, piemēram, blūzs, džezs un citi.

Kora pirmsākumi meklējami 2000.gadā, kad pēc studijām Anglijā Orrava sastapās ar sešām meitenēm no Rīgas 6.vidusskolas, kas vēlējās dziedāt un apgūt gospeļmūziku. Jau pēc pāris mēnešiem tika sagatavota pirmā koncertprogramma. Pirmsākumos vokālās grupas nosaukums bija "Genesis Voices".

Rīgas gospeļkora koncertieraksta DVD "Silver&Gold"
Rīgas gospeļkora koncertieraksta DVD "Silver&Gold" Foto: Publicitātes foto

Tagad jau devīto gadu Rīgas gospeļkoris aktīvi koncertē Latvijā un ārpus tās, apmeklējot gospeļmūzikas festivālus pasaulē, rīkojot kopīgus projektus ar gospeļmūzikas zvaigznēm no ASV un pašmāju mūziķiem.

Plašāku atpazīstamību Rīgas gospeļkoris ieguva, organizējot gospeļmūzikas festivālu "Sing Gospel Latvia" 2007. un 2008. gadā, kurā kā galvenie viesi uzstājās afroamerikāņu mūziķi no Čikāgas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu