Liepājas PCTVL saraksta kandidāte Kosaka apstrīd vēlēšanu rezultātus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Partijas «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» (PCTVL) deputāta kandidāte Elita Kosaka apstrīdējusi vēlēšanu rezultātus Liepājā.

«Pašvaldību vēlēšanu likums» paredz, ka visiem kandidātu saraksta iesniedzējiem triju dienu laikā pēc vēlēšanām ir tiesības iepazīties ar balsotāju sarakstiem, bet trīs dienas pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas – ar vēlēšanu komisijas sēžu protokoliem.

E. Kosaka pirmdien vērsusies Liepājas Vēlēšanu komisijā, lūdzot uzrādīt balsotāju sarakstu. Pārbaudot četru iecirkņu sarakstus, viņa konstatējusi, ka 226. iecirknī (Liepājas 7. vidusskola) pilnībā nav aizpildītas visas balsotāju lapas. No 172 lapām pareizi aizpildītas tikai 30, bet 142 konstatētas nepilnības – atbilstoši instrukcijai nav aizpildītas visas ailītes par to, cik cilvēku nobalsojuši. Tāpēc vakar pa pastu viņa nosūtījusi sūdzību Centrālajai vēlēšanu komisijai.

«Tā kā E. Kosakas sūdzību neesmu saņēmusi, komentēt to nevaru,» sacīja Liepājas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ildze Lagzdiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu