Sākas Siguldas Novada svētki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Brīvdabas pasākumu sezona Siguldas novadā tradicionāli sākas ar Novada svētkiem, kas notiks no 25. līdz 29. maijam. Svētku tematika ir "S!gulda aizrauj!", un to ietvaros norisināsies dažādi pasākumi - tradicionālais svētku gājiens, pašdarbības kolektīvu priekšnesumi, sporta pasākumi, koncerti un atrakcijas. Svētku kulminācijā gaidāms īpašs koncerts un arī zaļumballe.

Ieskaņa Novada svētkiem 25. maijā plkst. 19.30 būs koncerts "Siguldas mūzikas zvaigznes", kas veltīts koncertzāles "Baltais flīģelis" atklāšanai pirms 10 gadiem. Tajā piedalīsies mūziķi, kuri dzimuši vai muzikālo izglītību ieguvuši Siguldas Mūzikas skolā un kuru vārdi ir zināmi Latvijā un daļēji arī ārvalstīs. Svētku koncertā piedalīsies operas solisti Miervaldis Jenčs un Sonora Vaice, pianistes Liene Circene un Elīna Gruzniņa, saksofonists Artis Gāga, vijolniece Tatjana Ostrovska, čellists Miķelis Dobičins, džeza mūziķi Norberts Skraucis, Kristaps Vanadziņš, Artis Olrubs, aktieris Rolands Zagorskis un dzejnieks Edvīns Raups. Īpašie viesi: ģitāristi Daniels Santjago (Brazīlija) un Gustavs Lundgrēns (Zviedrija).

Tradicionāli Siguldas pagasta kultūras nams svētkos piedāvās novadnieku radītu izstādi. Šoreiz stāsts ir par Siguldas novada pašvaldības iestāžu darbinieku vaļaspriekiem - rokdarbiem, kulinārijas brīnumiem un pat īstiem mākslas darbiem.

Pirmo reizi svētku programmā iekļauti skolēnu radošās pētniecības darbu lasījumi - tos iespējams noklausīties 27. maijā plkst. 13 Siguldas Valsts ģimnāzijas telpās.

Svētku programmā iekļauts arī mākslu skolas "Baltais flīģelis" īpašais piedāvājums - audzēkņu vasaras koncerts un performance dabā "Klasiskais romantisms". Mākslu skolas audzēkņi arī piedāvās iespēju skatīties Ē. Vilsona pasaku lugu pēc H. K. Andersena pasakas "Īkstīte" motīviem.

Savukārt plkst. 19 koncertzālē "Baltais flīģelis" un pie tās norisināsies mūsdienu mākslas projekts "Alternatīvais flīģelis". Koncertsadaļa sastāvēs no trim programmām.

Plkst. 19 saksofonists Deniss Paškevičs piedāvās programmu "Funk Therapy", kurā muzicēs kopā ar Mārci Auziņu (ģitāra), Edvīnu Ozolu (basģitāra), Ivaru Arutjunjanu (bungas) un Migelu Hernandesu Žiraldi (Miguel Hernandez Giraldi, perkusijas).

Plkst. 21 būs skatāma Olgas Žitluhinas dejas kompānijas koncertizrāde "Viss baltā", kurā dejos Ilze Zīriņa, Ramona Galkina, Santa Grīnfelde, Andris Kačanovskis, Dmitrijs Gaitjukevičs un Andrejs Filipovs.

Bet plkst. 23 audiāli un arī vizuāli iespaidīgu "Koncertu septiņiem sintezatoriem" piedāvās grupas "Dzelzs vilks" taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis

Savukārt "Baltā flīģeļa" izstāžu telpā būs apskatāmas Vernera Lazdāna gleznas no cikla "Savā elementā", bet koncertzāles ārtelpā būs iespēja aplūkot Ineses Valteres-Ūlandes tēlniecības objektus "Refleksija".

Siguldas novada svētku pasākumi iecerēti ne tikai novada centrā, bet arī Mores kultūras namā, kur 27. maijā notiks Mores pamatskolas pašdarbības kolektīvu atskaites koncerts "Gada karuselī".

Svētku laukumā Siguldā 28. maijā notiks Atklātais čempionāts Kalniešu spēlēs, kurā savu spēku rādīs īsti spēkavīri. Atlētiem Siguldā būs jāsacenšas piecos klasiskajos skotu kalniešu vingrinājumos - svara mešanā tālumā un augstumā, skotu āmura un skotu baļķa mešanā, kā arī akmens grūšanā. Paralēli sacensībām būs arī spēles, kas saistītas ar varenību, spēku un prieku par dzīvi. Visas dienas garumā uz lielās skatuves būs vērojams koncerts "Mīlestības vibrācijas", kurā savu mīlestību dzimtajai vietai apliecinās visi Siguldas novada amatiermākslas kolektīvi.

Sigulda asociējas ar kāpšanu augšā pa neskaitāmām trepītēm, tāpēc dienas izskaņā notiks siera ripināšanas sacensības. Spēkiem mēroties varēs ikviens pretendents, kurš būs sasniedzis 18 gadu vecumu un kurš būs gatavs siera rituli ripināt augšup pa Siguldas pilsētas trases kalnu!

Turpinot sadarbību ar Latvijas Zaļo punktu, Svētku laukumā notiks akcija - atnes PET pudeles, pievieno tās Labo nodomu kokam un laimē jūras ceļojumu četrām personām uz Stokholmu!

Īpaša dāvana svētkos ir apgāda "Likteņstāsti" un Siguldas novada pašvaldības izdotās grāmatas "Satiekamies Siguldā! Novadnieku atmiņas radurakstos, sarunās, fotogrāfijās" atvēršana 28. maijā plkst. 15 koncertzāles "Baltais flīģelis" terasē.

Svētku kulminācija būs tradicionālais svētku gājiens sestdien, 28. maijā, plkst. 19. Šogad Svētku gājiena maršruts būs no Dzelzceļa stacijas līdz Svētku laukumam. Gājiena noslēgumā Svētku laukumā notiks vērienīgs koncerts, kurā piedalīsies populāri mūziķi - "Dzelzs vilks", Ivo Fomins ar grupu, Gacho, kā arī DJ Alex.

Svētku noslēgumā svētdien, 29. maijā, plkst. 11 tiks aizsākts jauns vasaras kamermūzikas koncertu cikls "Bēthovens un Sigulda" Siguldas Jaunās pils dārzā. Uzstāsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra solisti: Dita Krenberga (flauta), Sandis Šteinbergs (vijole), Liene Kļava (alts) un Jānis Maļeckis (klavieres).

Muzikālo baudījumu varēs gūt arī koncertzālē "Baltais flīģelis", kur muzicēs klavieru duets Agra un Arnolds Dimanti. Savukārt aktīvākie svētku viesi un dalībnieki svētdien tiek aicināti piedalīties skrējienā "Ātrākais ziņnesis", pārbaudot savus spēkus skriešanā pa Turaidas pils torņa kāpnēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu