Vija Vētra pasniedz meistarklases Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izcilā dejotāja un horeogrāfe Vija Vētra šobrīd sniedz meistarklases Latvijā. Nodarbības notiek Rīgas Tehniskās Universitātes telpās, otrdienās plkst. 18.00. Vijas Vētras talanta cienītāji tiek gaidīti RTU arī koncertā - atziņu vakarā "Visums un es. Stāstu un mācu" 14.jūnijā plkst. 18.00 RTU Mazajā zālē Kaļķu ielā 1.

Projektā piedalīsies fotogrāfe Guna Oškalne-Vējiņa ar izstādi «Vija Vētra», kino režisore Dzintra Geka ar autorfilmu "Vija Vētra. Rīga. 2010" un

Vijas Vētras deju grupa "Rituāls" ar Japānai veltītu jauniestudējumu.

Meistarklases tiek rīkotas par godu Vijas Vētras dzīves un darba jubilejām,

māksliniecei šobrīd ir 88 gadi, uz skatuves pavadīti 68 no tiem.

"Kad es dejoju, man šķiet, ka savienojos ar kaut ko austāku, tā vairs nav tā pati Vija, kas ikdienā," stāsta izcilā māksliniece, jautāta par to, kur viņa rod spēku tik ilgi atrasties uz skatuves. Tā kā pavisam nesen māksliniece veselu pusgadu slimojusi ar plaušu karsoni, tad viņa mazliet pukojas par nepatīkamajiem laika apstākļiem Latvijā un stāsta, ka klepu jau esot paspējusi "saķert". "Mums ir jābūt atvērtiem, jo spēki ir ap mums", saka Vija Vētra un atgādina, ka nekad nevajag zaudēt optimismu un ticību labajam! Leģendārā dejotāja šobrīd dzīvo ASV, Ņujorkā, tomēr katru gadu, kopš 1990. gada ierodas Latvijā, lai vadītu meistarklases un sniegtu koncertus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu