Stross-Kāns uzskata, ka kļuvis par Putina intrigu upuri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Starptautiskā Valūtas fonda vadītājs Dominiks Stross-Kāns uzskata, ka kļuvis par Francijas un Krievijas kopīgi izplānotas sazvērestības upuri. Viņš joprojām kategoriski noliedz, ka vainojams seksuālā vardarbībā pret kādu viesnīcas istabeni, ziņo "Daily Mail".

62 gadus vecais francūzis uzskata, ka galvenais vaininieks notikušajā "provokācijā" ir Krievija - tās mērķis esot bijis gāzt viņu no SVF šefa krēsla.

Savukārt franču politiķu galvenais vadmotīvs "provokācijā" iesaistīties bijusi vēlme atturēt viņu no kandidēšanās nākamajās Francijas prezidenta vēlēšanās.

Bažas par iespējamo konspirāciju pret viņu Stross-Kāns esot paudis jau pagājušā mēneša beigās kādam kolēģim no sociālistiskās partijas - Klodam Bartolonam. Politiķis intervijā ziņu kanālam BFMTV atklāj abu sarunas saturu.

"Viņš mani par savām aizdomām informēja, kad runājām pa telefonu 29.aprīlī. Viņš teica, lai uzmanos un esmu piesardzīgs, jo viņi varētu noklausīties telefonu.

Stross-Kāns atklāja, ka krievi un sevišķi Putins apvienojuši spēkus ar Franciju, lai mēģinātu panākt viņa atlaišanu no Starptautiskā Valūtas fonda

un atturētu viņu no kandidēšanas Francijas prezidenta vēlēšanās. Viņš jau tad teica, ka, neaizejot "tīram" no SVF, viņš pieteikties kandidēšanai par prezidentu vairs nevarēs."

"Kad izdzirdēju par viņa arestu, es uzreiz atcerējos mūsu sarunu un sajutos briesmīgi. Es nespēju tikt pāri tam, kas ar viņu atgadījies," telekanālam teica politiķis.

Atrodas mājas arestā

Jau ziņots, ka Stross-Kāns paziņojis par atkāpšanos no Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektora amata. Viņš tiek tiek apsūdzēts septiņos seksuālu noziegumu punktos, to vidū izvarošanas mēģinājums, seksuāla vardarbība, piespiedu ieslodzīšana un citi. Stross-Kāns savu vainu neatzīst. Piektdien viņš ar tiesas lēmumu līdz nākamajai sēdei atbrīvots pret drošības naudu, taču vienlaikus viņam piemērots mājas arests un jānēsā elektroniskā atrašanās vietas noteikšanas iekārta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu