Latvijas sieviešu basketbola izlase izcīna dramatisku uzvaru pār Lielbritāniju (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība pārbaudes turnīra Zviedrijā pēdējā, trešajā, mačā svētdien ar 56:54 (11:12, 20:22, 9:10, 16:10) uzvarēja Lielbritāniju, ar ko vēlāk šomēnes būs jāsacenšas arī Eiropas čempionāta apakšgrupu sacensībās.

Dalību turnīrā Latvijas izlase tādējādi noslēdza ar izcīnītu otro vietu.

Uzvaru šajā spēlē Latvijas izlase nodrošināja pēdējās sekundēs, kad precīza no trīspunktu metienu līnijas bija Ieva Krastiņa.

Latvijas vienības labā 13 punktus guva Anete Šteinberga, bet pa 12 punktiem iekrāja Aija Brumermane, kuras kontā arī desmit atlēkušās bumbas, un Anda Eibele.

Sacensību pirmajā kārtā Latvija piektdien ar rezultātu 61:62 piekāpās Zviedrijai, savukārt otrajā kārtā sestdien ar rezultātu 62:52 pieveica Turciju, kas turnīrā ieradusies ar U-20 sastāvu.

Uzvaru turnīrā izcīnīja mājinieces, aiz sevis atstājot attiecīgi Latviju, Lielbritāniju un Turciju.

Aigara Neripa trenētās Latvijas valstsvienības sastāvā startam turnīrā bija iekļautas aizsardzes Elīna Babkina, Anda Eibele, Kristīne Kārkliņa, Ieva Krastiņa un Baiba Eglīte, uzbrucējas Anete Horelika, Zane Jākobsone, Kitija Laksa, Dita Liepkalne un Dita Rozenberga, centra spēlētājas Aija Brumermane, Liene Jansone, Anete Šteinberga un Līga Šurkusa.

Līdzi uz turnīru nebija paņemtas nedēļas sākumā slimojušās Kristīne Silarāja un Laura Audere, kā arī Ieva Kūlīte un Linda Rubene.

Pirmo pārbaudes spēli pirms gaidāmā turnīra Latvijas izlase aizvadīja 11.maijā, kad Lietuvas pilsētā Alītā ar 47:63 piekāpās Baltkrievijai. Vēlāk Cēsīs tika izcīnītas divas uzvaras pret Nīderlandi - ar 62:52 un 57:46. Savukārt pagājušajā sestdienā savā laukumā ar 67:63 tika apspēlēta Lietuva.

Turpinājumā Latvijas komanda piedalīsies arī pārbaudes turnīrā Čehijā.

Izlasei šajā ciklā traumas dēļ nevar palīdzēt Aija Putniņa, bet par karjeras beigām valstsvienībā oficiāli paziņojušas Anete Jēkabsone-Žogota un Zane Tamane. Pirmā no viņām gan izlasei nav palīdzējusi jau vairākus gadus.

Savukārt pirmajā pārbaudes cīņā smagu ceļgala traumu guva Sabīne Niedola, kura nevarēs spēlēt aptuveni sešus mēnešus.

Tāpat no potenciālajām kandidātēm smagu savainojumu ārstē Kristīne Vītola, visu sezonu nespēlē Agnija Reke, spēlētājas karjeru beigusi Santa Dreimane, bet aicinājumam pretendēt uz vietu izlasē neatsaucās Anita Teilāne un Zenta Meļņika.

Eiropas čempionāts no 15. līdz 30.jūnijam risināsies Francijā. Apakšgrupu turnīrā Latvija sacentīsies ar Francijas, Lielbritānijas un Serbijas izlasēm. Pēc apļa turnīra trīs labākās komandas iekļūs otrajā posmā.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs piekto reizi pēc kārtas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu