Saramotinam uzvara «Tele2» Rīgas velomaratonā (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Nikon"

Par «Tele2» Rīgas velomaratona uzvarētāju sporta distancē svētdien kļuva viens no vadošajiem Latvijas riteņbraucējiem Aleksejs Saramotins.

Šveices komandu «IAM Cycling» pārstāvošais Saramotins uzvaru 87 kilometrus garajā SEB sporta distancē nodrošināja pēdējos kilometros, finiša līniju šķērsojot lepnā vientulībā. Uzvarētājs distancē pavadīja vienu stundu 56 minūtes un 58 sekundes.

«Lai arī jutos diezgan labi, tomēr sacensības nebija vieglas. Izšķirošo izrāvienu veicu divus kilometrus pirms finiša. Gribu uzslavēt pārējos braucējus. Sportiskais līmenis bija ļoti augsts un uzvarēt nebija viegli,» Saramotina teikto citē «Igo Japiņa sporta aģentūras» sabiedrisko attiecību speciālists Toms Markss.

Otro vietu sacīkstēs izcīnīja Armands Bēcis («Rietumu-Delfin»), bet trešais bija Rihards Bartušēvics («Trek DPA»), kuri apsteidz ceturto līderu grupas locekli Induli Bekmani («Alpha Baltic»/«Unitymarathons.com»).

Sieviešu konkurences absolūtajā vērtējumā nepārspēta palika RRS pārstāve Elīna Sauka (stunda 58 minūtes un 22 sekundes), aiz sevis atstājot Endiju Rutuli («Veloserviss») un Rūtu Brakovsku («Smiltenes sporta skola»).

Velomaratona sporta distancei bija piešķirta Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) 1.2 kategorija.

Tautas klasē, kur dalībnieki cīnījās par Rīgas mēra kausiem, startu deva 2000.gada pasaules čempions Romāns Vainšteins. Vīriešu konkurencē aizraujošā cīņā uzvaru svinēja «Skanstes» komandas dalībnieku Roberta Zuļģa un Raimonda Briča veidotais tandēms, kas 31,4 kilometru garajā distancē pavadīja 44 minūtes un 59 sekundes. Sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja Justīne Brūvere.

Lieliskā gaisotnē norisinājās arī 15 kilometrus garais «Gutta Max» ģimenes brauciens bez laika kontroles. Šajā braucienā piedalījās ģimenes ar bērniem, darba kolektīvi, kā arī draugu kompānijas.

Kopumā sacīkstēs startējis 2561 dalībnieks.

«Tele2» Rīgas velomaratons ir populārākās riteņbraukšanas sacensības Rīgā, kurās piedalās gan profesionāli sportisti, gan amatieri, ģimenes ar bērniem un uzņēmumu komandas. Kopš 2012.gada velomaratonam ir īpaša ekskluzīva trase, kas vijas cauri galvaspilsētas centram, bet šogad sacensības svin savu 30.gadskārtu.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu