Kažoka: RP likvidācija var kalpot par impulsu alternatīvām NA un SC (35)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vērtējot pašvaldību vēlēšanu provizoriskos rezultātus, Reformu partijas (RP) likvidācija var kalpot par labu impulsu Nacionālās apvienības (NA) un «Saskaņas centra» (SC) alternatīvu izveidei, uzskata Sabiedriskās politikas centra «Providus» pētniece Iveta Kažoka.

RP vēlēšanās tika pārstāvēta 39 pašvaldībās. Vairākās pašvaldībās RP veicās samērā slikti, piemēram, Valmierā un Daugavpilī partija nepārvarēja 5% robežu un domē neiekļuva, tāpat arī Rīgā.

Kažoka norādīja, ka RP beidzot jāpieņem lēmumi, ko tā ilgi atlikusi, – nedrīkst darīt to pašu, ko iepriekš, un cerēt uz atšķirīgu iznākumu.

«Šausmīgas beigas, RP gadījumā likvidācija, var būt impulss kaut kā jauna radīšanai,» atceroties teicienu

«labāk šausmīgas beigas nekā bezgalīgas šausmas»,

teica Kažoka.

Viņa uzsvēra, ka RP palaida garām iespēju radīt alternatīvu piedāvājumu NA uzsvērtajam nacionālismam un SC pozīcijai. Tagad jāspēj nenokavēt iespējas 2014.gadā gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Pētniece prognozēja, ka RP nākotnē var gaidīt dažādas iespējas.

Tie var būt jauni veidojumi partijā, saplūšana ar citiem spēkiem, cilvēku pārgrupēšanās, balstoties uz ideoloģiskām iespējām, un vēl vairākas citas.

Reformu partija (RP) gan neuzskata, ka cietusi sakāvi pašvaldību vēlēšanās, un iegūtos rezultātus vērtē kā cienījamus, aģentūrai BNS iepriekš sacīja RP valdes locekle Sandra Sondore-Kukule.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 1.jūnijā notika pašvaldību vēlēšanas.

Pašvaldību vēlēšanās Latvijā kopumā nobalsojuši 45,99% vēlētāju, kas ir viszemākā aktivitāte pašvaldību vēlēšanās atjaunotajā Latvijas valstī.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu