RP neuzskata, ka cietusi sakāvi; rezultātus sauc par cienījamiem (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Reformu partija (RP) neuzskata, ka cietusi sakāvi pašvaldību vēlēšanās un iegūtos rezultātus vērtē kā cienījamus, aģentūrai BNS sacīja RP valdes locekle Sandra Sondore-Kukule.

Vairākās pašvaldībās veicas slikti

RP vēlēšanās tika pārstāvēta 39 pašvaldībās. Vairākās pašvaldībās RP veicās samērā slikti, piemēram, Valmierā partija nepārvarēja 5% robežu un domē neiekļuva.

Savukārt Sondore-Kukule norādīja, ka partijai, kura pirmo reizi startēja pašvaldību vēlēšanās, rezultāti ir cienījami. Kā piemēru viņa minēja Liepāju, kur RP ieguva piecas deputātu vietas. Tāpat Sondore-Kukule uzsvēra, ka RP samērā labi startējusi arī Ozolnieku novadā.

«Domāju, ka jaunai partijai tas ir diezgan cienījams rezultāts,» teica Sondore-Kukule.

Tiesa, viņa arī uzskata, ka Rīgā varēja būt labāki rezultāti.

Par to, kāpēc RP nesaņēma tik daudz balsu, kā cerēts, Sondore-Kukule pastāstīja, ka vēlētāji varētu būt balsojuši, paļaujoties uz iepriekšējiem reitingiem. Līdz ar to par PR nenobalsoja tie iedzīvotāji, kuri īsti nebija pārliecināti, par kuru politisko spēku savu balsi atdot.

Neesot izveidojies stabils elektorāts

Iemesls varētu būt arī RP līderu atpazīstamības trūkums, kā arī tas, ka RP kā salīdzinoši jaunai partijai vēl nav izveidojies stabils elektorāts un tā piesaistei RP nav bijis pietiekami daudz resursu, sprieda Kukule-Sondore.

«Principā uz pašvaldību vēlēšanu rezultātiem skatāmies kā uz ļoti labu mācību stundu un iespēju sevi pieteikt,»

viņa paskaidroja.

Pēc Sondores-Kukules teiktā, maz ticams, ka pašvaldību vēlēšanu rezultāti ietekmēšot valdības darbu. «Valdības darbu nosaka koalīcijas līgums, neesmu dzirdējusi paziņojumus, ka tiks šūpota valdība,» atzina Sondore-Kukule un piebilda, ka pašvaldību vēlēšanu rezultāti koalīciju varētu vairāk saliedēt.

Pagaidām Sondore-Kukule nevēlējās prognozēt, kā partijai veiksies ar vēlētāju piesaisti Saeimas vēlēšanās un kas tieši jādara, lai iedzīvotāji būtu vairāk ieinteresēti atdot savu balsi tieši par RP.

«Tas ir mājas darbs, kas mums tagad ir jāizdara,» viņa minēja.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 1.jūnijā notika pašvaldību vēlēšanas.

Pašvaldību vēlēšanās Latvijā kopumā nobalsojuši 45,99% vēlētāju, kas ir viszemākā aktivitāte pašvaldību vēlēšanās atjaunotajā Latvijas valstī.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu