Par gada lielģimeni nosauc Eidukus no Bebru pagasta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien pasākumā "Lielo ģimeņu diena", kas norisinājās Rīgas Zooloģiskajā dārzā, titulu Latvijas "Gada lielģimene" ieguva Eiduku ģimene no Kokneses novada Bebru pagasta, informēja Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienība.

"Šī ģimene ir apliecinājums tam, ka kopīgi ir iespējams pārvarēt vislielākos šķēršļus un priecāties par vislielāko laimi. Ar ārkārtīgu apbrīnu esmu vērojusi viņu izturību, varēšanu tikt galā ar grūtībām, nezaudējot sevī prieku par to, ko dara. Kaut vairāk Latvijā būtu šādu stipru, mērķtiecīgu un labestīgu ģimeņu kāda ir Eiduku ģimene," ģimenes pieteikumā konkursam rakstījusi deju kolektīva "Mutulītis" vadītāja Aija Rimša.

Eiduku ģimene dzīvo Kokneses novada Bebru pagastā. Tēvs Ingus ir sporta skolotājs Bebru vispārizglītojošajā internāta pamatskolā, mamma Anita - šīs skolas krievu valodas skolotāja un bibliotekāre. Ģimenē ir septiņi bērni, no kuriem vecākais Kaspars (30) patlaban dzīvo un strādā Amerikā, Valts (25) pārstāvēja Latviju Turīnas Ziemas olimpiskajās spēlēs distanču slēpošanas disciplīnās, bet Krists (23) 2006.gadā nesa Turīnas olimpisko lāpu. Dēls Nils (18) mācās Pļaviņu novada ģimnāzijā, Ralfs (13), Patrīcija (11) un Edijs (7) mācās Bebru pamatskolā un dejo skolas deju kolektīvā "Mutulītis".

Gada lielģimene līdztekus goda nosaukumam iegūs arī naudas balvu - 500 latu.

"Lielo ģimeņu dienā" piedalījās 200 daudzbērnu ģimenes - kopumā gandrīz 1000 cilvēku no visas Latvijas. Kopumā konkursā bija pieteiktas 184 Latvijas daudzbērnu ģimenes no visas Latvijas.

Gada lielģimeni izvēlējās komisija, kurā darbojās Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs Leonīds Mucenieks, "Bigbank" Lielo ģimeņu dienas patronese Zane Vaļicka-Pētersone, "Bigbank" Latvijas filiāles vadītājs Juris Pūce, Pirmā Latvijas ģimenes portāla "www.calis.lv" vadītāja Agnese Vīdnere.

Lielo ģimeņu diena Latvijā notika jau piekto gadu. Goda nosaukuma piešķiršana, kas šogad notika otro reizi, Lielo ģimeņu dienas pasākuma laikā notika vienlaicīgi Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu